Toysdaily 玩具日報

查看: 11768|回復: 36

[玩具報告] 哂左一魚...ROBOT魂 SIDE AS 緊急展開BOOSTER

呢盒野...訂價3魚
今日去完科大NTERVIEW, 搭車走果陣收到SMS
聽日就飛去上海, 玩5日, 所以食完野即去拎貨, 了左個心願先
番到屋企, 執左一大輪行李, 成11點先得閒開盒玩

件一覽...仲有一粒係接駁對翼同埋個STAND的, 接左落去, 拔唔番出黎........

先插佢對手...(唔記得左影相, 相機叉電中)
玩野乎? 大大條分模線係手背中間, 明明隻ARX-7都無呢個問題, 到左限定野先有問題?

我覺得盒野只值兩魚...
不過其實對翼本體都OK ge...

翼同埋部AS靠兩個位連接
第一個係係對"臂"底下, 用黎插住AS個4個黃色的窿窿
第二個係背部, ARX-7用黎展開背部LAMBDA DRIVER散熱片果個位
算做得細心, 起碼食得實

接合"臂"前方可動, 要同AS合體時就要好似左手果邊咁打開先放到隻AS入去

直立...對腳會好畸形

跪係度準備起飛(彈射)...
由於果對把手同埋插腳果對野(唔知應該叫咩)支撐力嚴重不足
所以部AS無可能唔係膝頭哥唔掂地, 咁問題就係...起飛果陣未磨爆個膝頭= =??
由於果兩對野實在太廢, 可以話係為呢盒野添上污點
所以我實在無心情去介紹佢...

以下適當POSE:

總結, 因為果兩對野實在太廢
呢我大失所望
對翼本體...不過不失啦
所以我真係覺得只值兩魚
好彩我只訂左一隻翼,
如果果陣我訂左三對, 甚至四對, 打算比哂D AS起飛的話, 真係會灰到拎去拍賣網賣走三對....

不得不提, 果條透明支架的支撐力(如根據出廠的設定)是不足的
請自行用螺旋批扭番緊少少個"關節位", 先至唔會係只靠透明支架支撐時墮地

期望ALTER果隻出得好D啦=.=
哇...好膠...果真係玩具一件....

謝謝大大失望報告~
超無誠意之作
唯一好係冇"油出界"囉
因為根本冇上色
對翼冇上色 + d 動作好生硬= =
哇...好膠...果真係玩具一件....

謝謝大大失望報告~
fktuen 發表於 26-5-2010 12:19 AM

無錯, 其實隻野用GE膠同ARX-7唔同,
用GE係比較硬、膠果種膠
所以令面D...其實同隻AS唔太夾的=w=

遲D打算噴消光、滲線
超無誠意之作
唯一好係冇"油出界"囉
因為根本冇上色
CASS001 發表於 26-5-2010 12:49 AM

唔係無GE, 佢個噴射口果度都有上銀色 XD
超無誠意之作
唯一好係冇"油出界"囉
因為根本冇上色
CASS001 發表於 26-5-2010 12:49 AM

諷得好 :71:
wish u enjoy to play it.
睇完大大呢個報告......上次我訂唔到對翼....本來有D失望..E加睇到佢出得咁差...發現自己好好彩~~希望佢下次限定野出返好小小啦~~~
其實要3魚因為佢係魂shop限定而我地又身在香港..........呢隻日本2625yen連稅,就算計埋運費真係兩舊幾:55:
好彩無手多多買現貨 =.=
我一諗起呢舊野要3魚就真係...:55:
現貨都係3魚﹐CTMA B1
傻ga~~~對翼仲貴過機械人本身!
我也訂了一盒...幸好只是一盒.:(

沒辦法啊, 手上有AS就想送它一對翼...:52: