Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] 等咗年幾終於到手 - 連環小金剛(注意超多圖) 26/5更新

謝大大report..連小小金屬色都唔肯落..白色地方如用電鍍,應該會靚仔好多.但畢竟這是對我來說一定唔會有錢入手既一set合金..反而好懷念舊時曾經擁有過的"梅花"..點解會無散買架???.如果bandai出..一定會變成另一回事...但我真係情願bandai出...仲有"無敵飛天俠","陰陽","巴拉達".....:$冷門但令人懷念的角色
:64:多謝分享,
就如樓主講, 玩大合体就等如自殘:80:, 根本就係Design上無想過點可以耐玩而不損玩具本身:angry:, 所以只可以說嘉許樓主既付出, 我就已經放棄玩大合体, 當佢地係福祿壽擺係神台供奉好了...:78:
回復 17# 老文

其實小弟志在必入,年幾時間儲三隻金牛唔係咁困難嘅事。當然忍吓手都要架喇:42:
呢set咁冷門,笨大又點會出吖。最唔滿意梅花個扣,記得以前好似係用磁石:?
睇完大大咁詳細既 REPORT 後, 個大合体就好似CMS 果隻友情合体咁, 玩完一次都唔會再玩, 真係攪到我15/16 都唔知要唔要好:unhappy:
回復 18# virtualman

呢set同前代最大嘅分別就係可以合體,所以小弟死都要合一次映相,不過後果....:time::help::die::sad::79::Q:ice:
梅花支狼牙棒一放入隻手已經擦甩d紅油,另外背脊鴛鴦色,唔知大大有冇咁嘅問題呢:?
回復 19# ONE-SEVEN

不錯...係磁石...曾幾何時..磁石經常運用係舊合金身上...其實幾好feel的
其實小弟志在必入,年幾時間儲三隻金牛唔係咁困難嘅事。當然忍吓手都要架喇
呢set咁冷門,笨大又點會出吖。最唔滿意梅花個扣,記得以前好似係用磁石ONE-SEVEN 發表於 26-5-2010 01:34 PM

舊玩具梅花塊面係磁石, 不能變形, 冇得左右分体
回復 23# redfish

唔係中間係磁石咩?...可以劏開一半..對摺插落船頭咁上下...唔通我記錯?
回復  redfish

唔係中間係磁石咩?...可以劏開一半..對摺插落船頭咁上下...唔通我記錯?
老文 發表於 26-5-2010 02:58 PM

原來大大講緊細那隻膠品, 咁就唔記得了

回復 25# redfish

原來果隻係膠品...我仲以為係合金加磁石...因為果時得4-5歲..真係唔係好記得了
回復 26# 老文

好懷念,小弟亦曾擁有梅花。大大居然有呢張相:71:
右上角唔係寫住"合体合金"咩?有磁石嘅唔係呢個系列?
搞咗LOAD咗成分幾鐘, 乜都睇唔到..........不過都多謝大大既分享 ^^
回復  virtualman

呢set同前代最大嘅分別就係可以合體,所以小弟死都要合一次映相,不過後果....: ...
ONE-SEVEN 發表於 26-5-2010 13:44

其實我都好想玩大合体, 但就理性話我知一定會後悔...所以放棄了....:38:

我就無鴛鴦色, 不過都唔多好, 紅色果隻背隻係花花地, 好似被人打過藤條咁...

真係唔係平, 但QC就真係唔多得....:63:

誠意無限, 但奈何力有不第......:26:
回復  virtualman

呢set同前代最大嘅分別就係可以合體,所以小弟死都要合一次映相,不過後果....: ...
ONE-SEVEN 發表於 26-5-2010 01:44 PM

大大精神可嘉~~~:71:
回復  redfish

原來果隻係膠品...我仲以為係合金加磁石...因為果時得4-5歲..真係唔係好記得了
老文 發表於 26-5-2010 03:47 PM

You are correct. 右上寫住Super Magnet Mini Gattai Gokin. 我一直以為呢隻係全膠, 原來都是合金