Toysdaily 玩具日報

查看: 4401|回復: 33

[吹水專區] 如果有普選...

邊個爭取到免費台播歐聯同世界杯我就即刻去做選民投佢!!!!!!

今晚歐聯決賽居然沒免費直播, 人生即時灰哂

雖然有得上網睇, 但始終唔夠癮........
頭像被屏蔽
:42:
:50:
樓主你幾多歲??
個人支持普選, 香港最大問題係官商勾結, 貧富懸殊, 呢個係經濟過度發展既通病, 但一班由既得利益者選出來既政府點會同錢過唔去? 沒一人一票既話係唔會選到個敢同大財團作對既政府出來

不過其實我發文只係因為沒免費波睇發下up風, 唔係政治文, 如果講政治就到此為止啦
頭像被屏蔽
其實有民主選舉,選舉工程要錢一樣要搵sponsor...  Sponsor一樣係大商家

官要錢,商要搵更多錢,何處官商會不勾結?
咁我又發UP風, 如果邊個選出就會派兩萬蚊比我, 我即刻選佢.
bad-aries 發表於 24-5-2010 10:42 AM

唉,兩萬蚊就可以收買一個人:p
其實政治選舉不過係鬥宣傳,睇邊個開的空頭支票吸引,開到唔一定要做到,但就會有人支持。
正如樓上兩位大大,一個話要睇波,一個話要兩皮野,我政綱有,你地會投我,到我當選,或搵個籍口話做唔到,或者力有不遞,或者直頭冇左件事,你吹我唔脹。馬英九,奧巴馬都係一個好例子。
不過香港啲官/政府,連宣傳都唔識,仲以為我地係7-80年代嘅港人,唉
頭像被屏蔽
就係因為太多d咁無知o既人, 所以點可能有普選:38:
頭像被屏蔽
哩D咪政客響度攪嘢為左選票囉.
bad-aries 發表於 25-5-2010 12:35 PM

最慘d傻仔傻女唔知呢, 俾d攪事份子灌輸什麽要民主, 要自由, 要權利, 但佢地唔記得左兩個字"義務", 依家d後生, 成日話要表達訴求, 要呢樣, 要果樣, 咁我都想問, 你地對社會貢獻過d咩呀?
邊個可以趕翻D大陸綜緩上翻大陸我就選邊個
唉,兩萬蚊就可以收買一個人
katoributa 發表於 24-5-2010 10:07 PM

馬交咪仲平,一人幾千個個傻仔當何厚鏵神咁拜.
早幾日見呂樂瓜左,我第一個諗起何厚鏵,覺得依家既澳門同呂樂時代咪同一個模!!
不過以前雞竇變左企業化,有邊個唔識打令浴室丫?
賭業國際化,明明日日成班貴利佬企響到都無人理.
吹呀,慘得過人地馬交同大陸關係良好,23條咪23條咯,唔比你乜春議員入境咪唔比咯,
你睇大陸頭,人地自然放班豪客去賭場進供,
阿燊哥大把收入,鏵哥收稅收台底果d收到手軟,
政府有大陸間接用條大水喉射住,溜少少入市民袋咪與眾同樂咯.
睇下,上次條司警向天開槍射到人有冇下文?

普咩選民咩主丫,曬氣兼曬精神,
一句到尾錢作怪~~!!!
香港人巴支閉,懶高級唔埋大陸堆,但又一味呻窮呻政府唔幫手,
超,政府識變錢呀?
香港大部份稅收入源於商稅,唔比商家賺錢鬼有稅收呀?
唔通靠市民果雞碎稅收呀?

特首,政府跟本係死位,普選黃顛狗條廢柴上去都係死,
應該話選邊個上去都係死路一條,
因為香港人到今時今日都唔知自己響到玩死緊自己.