Toysdaily 玩具日報

查看: 15941|回復: 18

[個人收藏] 2月之星: 山寒升呢終極Kuuga 黑眼

2月既熱門人氣話題之作. 山寒版Ultimate Kuuga. 無錯, 我都由無興趣, 到比佢既熱潮捲入. 佢紅既主要原因應該唔係因為佢做得出色吧, 係佢個身價同個名一樣不停咁 "rising".

之於我呢, 就揀了黑眼, 平D嘛! 還惦兩隻都一模一樣.

唔知咩原因, 呢隻野比其他SHF 高成大半個頭. 但係如過當呢隻野係大奸角 (或者怪人) 黎玩, 都唔係問題既!

配件同Mighty Form/Rising Mighty 一樣, 都係咁. 但係多個透明黑魂Stage.

手腳D件幾尖, 小心吉到手! 身題D線做得幾好, 幼幼既灰線亦都上得幾好睇, 又無咩出界既現象.

雖然粒石係透明件做, 但係上色緊本上太厚, 好難睇到個透明效果. 希望6月既真Ultimate Kuuga 唔會犯同樣既錯. 呢次...就當係Decade 躲既錯啦!

比例上, 對手其實有D過長, 主要原因係因為套甲阻住, 搏頭位唔可以好似一般SHF 咁推高. 但係擺返個動感pose 就唔會覺得長.

Hip 位關節用返舊式SHF 款. 可以拉長, 但係我兩邊都鬆!

其實由初初無諗最買到而家買左既感想都係一樣, 就係金色上得唔靚, 好flat. 隻色唔閃, 好泥. 其實笨大已經明明將原本係一隻既figure 分開兩隻出, 好心就係D金位上打少少陰影, 加強視覺上既效果啦.

魔童, Another Agito 同 Gills 都做到, 而架1分2, 無哩由會蝕. 或者佢真係睇定你地D人買硬啦.

QC上同之前講過既大腿/HIP位鬆之外. 右邊腳趾位都好鬆. 心口亦就條大約3mm 既黑線, 同左搏金位有D泡泡. 整體黎講, 應該算係我咁多隻SHF最多問題既一隻...

呢隻惡霸, 都係用憤怒既手型最岩.

落點紅燈, 加重邪氣吧.

山寒Kuuga都話限定no good.

那你?? 又限定!?

其實呢隻真係有好大potential 成為一隻SHF 上品, 但係金色既處理加上QC問題真係打左一個好大既折扣. 其實金色一直都係SHF 既弱點. 明明金屬色係呢條line  既拿手好戲, 但係編編有好多隻金色為主既figure 都出到泥金色咁, 真係唔係好明.

以普通限定價買既話, 都算買得過既, 話晒係一個全新既模. 但係高追就免啦, 等6月既正版好過啦!

黎個小小gag劇場, 細數一下大家同笨大既心聲. :64:

:71:十卜, 但我隻黑眼好完美, qc係開始走下波, 但有時都有完美品, 要睇運氣, 希望你下隻限定係完美品:77:
good pics:71:
insomniac 兄啲相影得好靚~~~重打埋紅燈添~~~編排又有心機~~~值得一讚~~~:71:
不過我隻黑眼 Rising Ultimate 就抽中好蛋~~~無咩問題~~~關節都幾實淨~~~:)
十卜, 但我隻黑眼好完美, qc係開始走下波, 但有時都有完美品, 要睇運氣, 希望你下隻限定係完美品
ZIN 發表於 14-5-2010 12:57 AM

I have bought 2 Dark Eye already but still not reach my standard.................... :70:
好的分享, 不過真係貴左d
身為古迦fans,但佢個造型很....:72:
仲諗緊買吾買...
其實其造型我還是覺得可以的, 但在劇中的表現令人相當失望...一點也不強嘛!
:71:
謝各位支持

其實其造型我還是覺得可以的, 但在劇中的表現令人相當失望...一點也不強嘛!
手榴蛋包飯 發表於 14-5-2010 16:38

其實真係唔睇套野印象會好D, 還點套戲既故事仲爛過TV版, 不過我諗各為都係為左
睇下D昭和拉打懷念下多
限定 憤怒 限定 憤怒 限定 憤怒 限定 憤怒 限定 憤怒 限定 憤怒 限定 憤怒 限定 憤怒 限定 憤怒 限定 憤怒 限定 憤怒 限定 憤怒 限定 憤怒 限定 憤怒 限定 憤怒 限定 憤怒 限定 憤怒 限定 憤怒 限定 憤怒
我睇到大大右胸甲到有條1字型既小黑線喎 !!!

講真呢隻既質素同qc都勁差 , 見親都唔係個有甩色就一係出晒界 , 不過見到既都係甩色既問題最嚴重 !!!

價錢咁高但件貨就差成咁 ...... 唉 !!!
我睇到大大右胸甲到有條1字型既小黑線喎 !!!

威哥仔 發表於 14-5-2010 18:44

係呀, 特登唔執走佢既 :o
:71:黑眼
其實對眼係黑色定深綠色?