Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: Jimy

[其他] Ironman MK V會點出?!

頭像被屏蔽
回artoo兄: 我都是從im2 concept art 本書內看到的, 他們說沒有做1:1的裝甲, 因為cgi 可以"cheat", 即變身時可用cg搭夠, 不用"物理上"的考慮

ps: 其實我覺得如果MK-5好似HT隻 MK-4咁slim會好睇, 反而依家MK-4有D太slim
目前只會入mk-6 和 war machine, hammer drones有的話都會入, 有 iron whiplash就更好啦!!
頭像被屏蔽
如mark5頭面具係可開合,希望HT付2個面具,因mark5面具關閉前係未合成形的...
我會估係 : Mark V正常 + o急神 !! (假如個o急可以做到開得小小扮玩變身就正 !! )
dennis128 發表於 11-5-2010 09:51 AM

贊成:77:
我估係mark v加賽車衫..因為如果mark v做唔到裝著吸引力一定大減...加多個tony頭同賽車衫會吸引力高d..加上賽車衫戲份不少....有出既潛質...
收到 Art of IM2 from Amazon, 真係好想 Mark V 快D 出, 自己改 battle damage version !!!  同埋 Mark VI 不要太 slim, Thanks HT !
最強出法:
ver 1: tony賽車衫 + 賽車頭盔
ver 2: mark 5 正常 + o急(o急可打開,做到插手落去)
ver 3: Ma ...
chiman0123 發表於 11-5-2010 11:54 AM

依大大所言,我覺得HT絕對應該請你做行政市場策劃經理!:78:
Mark 5 係有實物版道具
Artoo 發表於 11-5-2010 01:41 PM

Actually, I feel the outlook of Mark V is more special & charming than Mark VI so much!!!:love:
好多專業人事都訂了成套IM2
我估係近MK4  推出之前先有sample

只要Hot Toys出到隻有型有款既Mark V,乜野型式我都會買
不會太苟求可變,可拆裝甲

幻想無限美,實物跟CG係有好大分別,實物是有質量的,一套裝甲"不可能"變成一個皮o急
頂多做到個外型,唔可能做到變型,頭盔跟足設定去開合更加冇可能
如果Hot Toys發明到呢種技術,佢地唔會再做玩具,去左做軍火商了.