Toysdaily 玩具日報

查看: 10259|回復: 13

[分享討論] SHF 分享會精選 vol.12~~清新檸檬水香氣~~活力之光~~星天使 Cure Lemonade

Yes! Pretty Cure 5 Go Go! 一劇中~~~最年輕最有活力的一員~~~Cure Lemonade 星天使~~~:) 鮮艷的黃色加上奇特的髮型~~~就是這樣吸引著一群光之美少女支持者~~~由其是中小學的女生們~~~:shy:

桑可魯米耶爾學園(夢想學園)一年級學生~~~春日野麗子~~~本身是一位年青娛樂圈偶象~~~因為早出來工作關係~~~性恪比同級同學成熟:love:早期於對抗邪惡夢想軍團的機緣下幫助美美和玲玲~~~因而得到力量變身成第三位光之美少女 Cure Lemonade~~~代表特質是活力~~~清新的檸檬水香氣 :handshake:

Cure Lemonade 一直是各伙伴間對敵時的支援角色~~~因其攻擊力比較擴散~~~對暫停或牽引敵人有重大的幫助~~~早期必殺技有 Pretty Cure Lemonade Flash (星玄風)~~~Pretty Cure Lemonade Shinning (星光照耀)~~~:74: 通常在暫緩敵人攻擊加上力量下降情況下~~~繼由 Cure Dream~~~Cure Rouge 或  Cure Aqua 作最後一擊成功退敵~~~:!

在第二季對博物館戰鬥中加入了新的絶技~~~Pretty Cure Prism Chain (光稜鎖鏈)~~~可以完全封鎖敵人行動~~~再由其他伙伴使出必殺一擊~~~:43: 但因廠方無附上額外配件~~~所以我沒有影到有關相片~~~有點可惜~~~大家還可以在日本一些玩具報告上找到這些模擬圖片~~~:( 另外~~~新必殺技是每位成員都有的水晶花劍~~~五人一心可發動強招 Pretty Cure Rainbow Rose Explosion (幻彩玫瑰大爆發)~~~:)

後記: 首先係度同各 TD 光美 FANS 講聲唔好意思先~~~預告咗咁耐先出星天使個帖~~~ 今次希望你哋收貨啦~~~:shy:我個人並無睇晒所有第一季同第二季 GE 每一集 Yes! Pretty Cure 5 Go Go!~~~講劇情真係無拉打咁清楚~~~出帖時所寫 GE 嘢同影 GE 相都係憑我自己對星天使 GE 感覺~~~:78: 小麗係劇中係最年輕最萌 GE 一位成員~~~我諗咁樣擺姿勢應該無破壞到佢 GE 形象~~~之前亦俾光美 FANS 小女鑑定過~~~佢都覺得無問題~~~:DD 我發覺我愈來愈鍾意影女 figure 啦~~~唔覺唔覺影咗咁多張相~~~其實重有啲無貼出黎~~~另外有啲因為過唔到 QC delete 咗~~~:( 不過我強調我重係學緊點影點樣擺姿勢先似一個女仔~~~真係幾難吓:68: 所以宜家我強迫自己用笨大啲 SHF 女 figure 黎學~~~難度真係高好多架~~~ :DD

扑扑扑扑扑

頭香~
好萌的Lamonade

Some大一齊加油吧
5月相機要爆相(跳曬完成首Fresh既ED1(被拖走:55:
:71::71::71::71:
support shf and somesome
beautiful:35:
好萌:66:
扑:)
ト some some:)
扑:77:
扑扑扑扑扑

頭香~
好萌的Lamonade

Some大一齊加油吧
5月相機要爆相(跳曬完成首Fresh既ED1(被拖走:5 ...
KMin 發表於 10-5-2010 01:32 PM
咁大期望呀~~~:(我買咗未必會即刻影相架喎~~~呢個月實在太多嘢要入~~~:no:
咁大期望呀~~~我買咗未必會即刻影相架喎~~~呢個月實在太多嘢要入~~~
Somebody_Ex 發表於 10-5-2010 08:05 PM

XDD
我話緊我自己丫
相機我一個一個動作影變GIF
整條片~係Fresh既ED1~到時多D棒場
好萌
spawn+worst 發表於 10-5-2010 04:09 PM
beautiful
cliff_tangc 發表於 10-5-2010 02:50 PM
support shf and somesome
怪物et 發表於 10-5-2010 02:06 PM
多謝大家支持~~~:$

零光 發表於 10-5-2010 06:57 PM
ト some some
himhimhim74 發表於 10-5-2010 06:53 PM

yugi 發表於 10-5-2010 04:12 PM
THX~~~:)
:shy:d pose擺得好:71:
d pose擺得好
ZIN 發表於 10-5-2010 08:09 PM
我重想擺得自然啲添~~~無奈笨大俾玩家配件相當有限~~~唔夠手掌同面相用~~~:(