Toysdaily 玩具日報

樓主: Douglas.M.Saint

[玩具報告] 我比光還要快!! 幪面超人 - Kabuto 甲鬥!!

我雖然唔玩SIC~~~但都鍾意德哥對玩具果種熱誠~~~值得支持~~~
Kabuto 我睇無線配音版之後明白咗好 ...
Somebody_Ex 發表於 9-5-2010 02:59 AM

Thx advices!  I will create a thread if I have time.  :shy:

For the story, a lot of questions haven't been answered, so............... :(
Thx advices!  I will create a thread if I have time.  

For the story, a lot of questions ...
Douglas.M.Saint 發表於 9-5-2010 01:00 PM
原來故事謎題都係响後期用晒對白交待~~~:)如果係睇日語中文字幕版GE話~~~因為翻譯唔啱或者漏咗一兩句無落到~~~真係唔明佢個故仔講咩~~~:(
雖然好多疑問解答咗~~~但仍然有啲無答到~~~例如矢車地獄之謎~~~神道劍變儍仔~~~地獄廚神美食大戰等等~~~:o
係度多謝你考慮我GE意見~~~:)
矢車地獄之謎~~~神道劍變儍仔~~~地獄廚神美食大戰等等

They are not a question............ It is just because go crazy for the story.............. :(
[quote]But she still act until the end of Kabuto..............

可能係跳拍咗女主角於結局戲份先掛,如果唔係點解一個女主角可以響套戲中段玩失蹤達1/3之多?
:no: 正:71:~ sic既post已經盡量唔click入, 逃避再入坑:D, 中shf已經夠死 DSCN9640.JPG 小弟只能用shf回敬tak哥:35:
我是不會叫他作什麼"甲鬥王"的......

平成 Rider 之中, 主角造型吸引的並不多, Kabuto 是比較好的一個.  ...
Douglas.M.Saint 發表於 8-5-2010 15:57

德哥,小弟都係叫佢kabuto,好少叫甲鬥:71:
:71:
......德哥!玩SHF好過啦!SIC超不值了而家......
323 發表於 8-5-2010 17:38

323 brother, SHF嘅價格又值嗎?I don't think so,只不過brother深入坑裏面,睇得唔清楚吧。:30:
若brother話SIC超不值,小弟會答:不值不值還需直,唔係仆直,係一直,brother都係要一直供奉落去架啦…:58:
而小弟因為係神的關係,所以唔會受任何系列所影響,中就買:34:
我雖然唔玩SIC~~~但都鍾意德哥對玩具果種熱誠~~~值得支持~~~
Kabuto 我睇無線配音版之後明白咗好 ...
Somebody_Ex 發表於 9-5-2010 02:59

brother some,你嘅追收12吋嘅戰況如何?相信brother唔會放過Faiz同加速形態架啦…:75:
323 brother, SHF嘅價格又值嗎?I don't think so,只不過brother深入坑裏面,睇得唔清楚吧。 ...
七國咁亂 發表於 9-5-2010 09:42 PM

If u love it, just buy it!  That's it!  :)
brother some,你嘅追收12吋嘅戰況如何?相信brother唔會放過Faiz同加速形態架啦…
七國咁亂 發表於 9-5-2010 09:49 PM
我已經無買新12"好耐啦~~~:DD因為我而家享受一路擺 POST一路影相 GE 玩具生活~~~屋企一來無咁大個地方落背景紙~~~二來12"擺POST往往"得個企字"有心無力~~~三來驚整爛件衫或者個BODY好鬼肉赤~~~:(
我已經無買新12"好耐啦~~~因為我而家享受一路擺 POST一路影相 GE 玩具生活~~~屋企一來無咁大個地方落背景 ...
Somebody_Ex 發表於 10-5-2010 09:40 AM

OT:  I'm mostly take out my 12" for outdoor shooting.  Casue, no space for indoor photo taking and the effect for outdoor photo taking for 12" is the best!  :)
感謝大人分享~

可能因極少買SIC的關係, 個人認為除了A字膀和價格之外還是能接受的...
原來故事謎題都係响後期用晒對白交待~~~如果係睇日語中文字幕版GE話~~~因為翻譯唔啱或者漏&# ...
Somebody_Ex 發表於 9-5-2010 01:06 PM

矢車變地獄因為比影山做左the bee兼當眾話佢會破壞佢地個完美調和掛:(中華一番係因為井上的原故啫:o神代劍變傻仔...........我接受唔到囉,先不說傻仔,論實力初初可以和天道比的,但之後弱到咩咁:no:
But she still act until the end of Kabuto..............

Cause its quality is only so s ...
Douglas.M.Saint 發表於 8-5-2010 09:00 PM

女角去到後段唔係換o左人o羊?

劇情失控真係冇得原諒,其實佢個開頭真係好好睇,
單講頭十集,Kabuto 水準穩站拉打劇三甲位置。

唉~~~~~~~