Toysdaily 玩具日報

查看: 6996|回復: 24

[詢問] EMIA 百式 數問~

小弟唔係一向唔係玩開高達
但對 EMIA 百式有 D 興趣.....(而且價不高)
請問玩開 MIA/ EMIA 高達既大大對呢隻野評價如何?
大小, 可動, 上色, QC, 可玩性分別如何呢?
謝~
非常支持EMIA,尤其係早期的,百式係正嘢!值得入手!
非常支持EMIA,尤其係早期的,百式係正嘢!值得入手!
大懶熊貓 發表於 5-5-2010 07:49 PM

正野而又價靚咁開心既點解? 過量生產?

隻金色好靚,個人覺得靚過電鍍上色o既百式
EMIA無咩邊隻造得好,EMIA百式QC算得上最好
可動與關節鬆緊就同一般MIA一樣

果時就係放棄HCM-PRO百式,買左EMIA
攪到同HCM-PRO沙煞比/卡碧尼比例唔o岩都專登買
Very good quality. 我都想買多一隻。 How much? Where? Can you disclose or PM to me?:77:
隻金色好靚,個人覺得靚過電鍍上色o既百式
netvigator 發表於 5-5-2010 08:00 PM

下? 唔係電鍍嫁?
呢隻o既可動性好好! 值得入架!
Very good quality. 我都想買多一隻。 How much? Where? Can you disclose or PM to me?
Edison 發表於 5-5-2010 08:01 PM

也苦拍賣有好幾隻, 一魚左右~
EMIA 係唔係冇砲果款?
我記得MIA好似係有砲的 (MIA都唔差架)
下? 唔係電鍍嫁?
movie_arms 發表於 5-5-2010 20:09

No No~ 只係一般上色方式,不過隻金比過往MIA百式靚
EMIA同之前既百式金色差好遠,唯一缺點係無米加粒子炮
http://www.geocities.jp/hetare_d_max/gallery-EMIA_HYAKU-SHIKI.html
EMIA的百式造型不俗, 金色塗裝發色很好; 關節活動出色, 亦附有大量配件.
唯獨是米加火箭巨砲要購入密達斯才可入手...:44:

其實我也是特價時才購入的, 最初沒打算買...(=w=.)
EMIA同之前既百式金色差好遠,唯一缺點係無米加粒子 ...
netvigator 發表於 5-5-2010 08:27 PM

我都冇睇開, 唔知咩炮打咩炮~
所以靚仔好睇已經夠, 呢隻係小弟小時候覺得最型最特別既高達~
EMIA的百式造型不俗, 金色塗裝發色很好; 關節活動出色, 亦附有大量配件.
唯獨是米加火箭巨砲要購入密達斯才 ...
手榴蛋包飯 發表於 5-5-2010 08:36 PM

已經出手 Bid 左 ~ 睇黎係好貨一件~
EMIA同之前既百式金色差好遠,唯一缺點係無米加粒子 ...
netvigator 發表於 5-5-2010 08:27 PM

條 Link 好..........毒!
THANKS SO MUCH!
已經出手 Bid 左 ~ 睇黎係好貨一件~
movie_arms 發表於 5-5-2010 08:40 PM

留意頭部天線易斷到無朋友...:44: