Toysdaily 玩具日報

查看: 6905|回復: 20

[改造交流] <<喪 - 油IRONMAN鋼鐵老Mark 1 習 - 作>>

Hello!!:65:大家好!我係呀喪!因為玩Figure玩到喪地!所以有個甘o既名!
承蒙各方好友知到我呀
喪對Figure的痴X線,所以都周不時求我幫 D  Figure上油,改造下甘啦!
久而久之儲了好多Job,所以
襯而家清醒找個地方分享下喇!
初次發表係而家比較Hit既鋼鐵老!不過係Mark 1- 1/4 巨頭重塗!
未整容前-1.jpg 未整容前-2.jpg
哈哈!唔會嚇親大家吧!呢個係未上色前o既!原諒我喪地!
噴底肉色-1.jpg 噴底肉色-2.jpg
第一部同呀鋼鐵佬(Face Off)噴面

做皮膚質感,噴陰影-1.jpg 做皮膚質感,噴陰影-2.jpg
第二部用水彩喧染手印法做皮膚色素質感。
噴髮 胡子 面陰影-1.jpg 噴髮 胡子 面陰影-2.jpg
第三部噴陰影上眉,髮,胡子。
Tony-finish-1.jpg Tony-finish-2.jpg Tony-finish-4.jpg
最後
重要時刻,鋼鐵佬的靈魂之窗點睛完畢,因戲裡Tony大哥在山洞中比較熱,成面汗的,所以用透明半光澤噴上
Tony-finish-6.jpg Tony-finish-7.jpg
大功告成,大家都倦了,係時候蓋上睡覺啦!
功夫微溥,獻醜了,:77:下次小弟再次清醒時又再分享下其它習作吧!謝大家觀想了!

上色功夫好勁,
個頭雕本身水準也高
Looks a lot better now !! :71:
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
強, 巧奪天工!:71:
經樓主變靚D, 鋼老有番靈魂, 神采, 兼生氣:handshake:
頭像被屏蔽
EB 呢期應該搵你救亡先岩:74:
原裝個頭係邊間出架?HT?點解會"射哩"成個低能仔咁?
而你可以將個咁既頭改到同真人一樣,果然係好喪既技巧,厲害!!!!!
頭像被屏蔽
:71:
回復 1# Seanjob喪作
[b]大大,勁呀!!!!!!!!!!
頭像被屏蔽
very good