Toysdaily 玩具日報

查看: 12401|回復: 16

[分享討論] WarMachine_Marvel Selection之我都可以好靚仔!!!

我早前買左呢隻野.....
同其他大大一樣....失望....
買佢原因不外有兩個~
8吋size 同sic or其他我ga美玩同size....第二就係價錢唔貴~岩岩好兩魚~
QC係差到過份GA地步.....我見到有好多位左邊件同右邊係唔對稱....色就仲差過我手油飛哂出街....
可動....係令我最失望ga一環.....我有D同其他大唔同意見~我應為佢下身可動最有問題....上身我反而OK.....
最令我有沖動想買完佢打入冷宮係因為我心目中ga WarMachine係啞色....而佢...係立立"令"....膠到你想喊....
有一日...我覺得係時候唔好再比玩具玩~要玩反佢GA心態....令佢出黎攪攪佢....
我的起心肝....一共消左佢7次光......先至有而家磨磨地沙ga手感.....(頭三次....仲係次立立....可想而知佢膠到咩地步....)
然後.....好好利用佢QC差ga特性....舊化!!!....
往往....差ga QC係會令人有無限勇氣手油舊化上色.....因為...佢本身經而差到無得再差....膽已放.....

不過佢都有好GA地方GA....就係佢GA比例的確唔錯~企係到好有氣勢同埋都幾大隻感覺~

都可以做到可悲程度ga單膝跪ga....

呢一到最有誠意啦....個人樣竟然咁靚仔....但係我消光個時唔小心消左佢幾野....haha.....

總括黎講~你要有粗玩ga心態先好買~同埋唔汁真係幾難頂~
但係咁ga價位都可以接受ga~大大們如果可以當"汁"呢一個過程當做係"玩"玩具ga過程~咁就無問題啦~
汁完我都比佢上櫃啦~因為真係ok靚仔啦而家~hahahahaa~XD
:71:不錯
The articulation points of it is really..................... :(
頭像被屏蔽
勁呀,可以油到咁正。
正左好多.
我同你一樣油左紅核,但全紅無咁似發光,所以我先上紅油做底,再上一層白色,捽開少少,痴埋一D底油既紅色,等乾透之後,就上白色,咁出黎就有D層次,好似發光咁:77:
Thx呀 大大們~!
德哥...係難頂左小小ga關節d隆....hahahaaa

宅人兄~
唉....粒核我係完全油到失敗.....我用marker油左一屠紅色係低姐住d 藍色.....諗住滴d光油入去....點知....拿到d紅色同藍色溝埋一齊....變左橙色....我就是旦油反紅色上去算~hahaha
舊化後立即容光煥發呢~
不過, 其關節還是有點... 最低限度給我手臂雙重關節啊...
蛋包飯大.....佢股關節比起雙手....仲要差啊........T^T
o係 War Machine 6" 價長期高企唔落既時候, Marvel Select 呢隻的確係可以止毒
山雞變鳳凰,正呀:71:
o係 War Machine 6" 價長期高企唔落既時候, Marvel Select 呢隻的確係可以止毒
movie_arms 發表於 3-5-2010 11:57 AM

的確....其實我一開頭係想買6吋的....
不過個價....令我有"唔關我事"ga想法....
呢隻雖然要自己落手落腳攪~不過都滿足ga~=]
thx SARU 大!
同其他大大repaint比....我呢d只不過係"小改宜情"黎姐~hahaa
well done man:71:
:71:support