Toysdaily 玩具日報

查看: 3745|回復: 13

[分享討論] 影[李小龍]講<葉問2>(^^)

[絕不透露劇情]

<葉問2>~~~~好睇呀\^0^/比起第一集完全有過之而無不及!!!武打場面的視覺享受比第一集更精彩!攝影+剪接功力強勁拍到拳拳到肉,睇到熱血沸騰Y(^0^)Y
各角色的幽默搞笑風趣,令我不得不用笑&#22175;稱讚佢&#21707;&#22021;演技[](好笑呀)~ ^0^~
成套片149分鐘,絕無虛場,絕無冷場,絕無悶場,只有[熱血最強]!如果100分係滿分,我會畀足100(-2^ω^ 扣&#21655;的兩分分別係格格不入的[片尾曲]&洪師傅大徒弟的[Look] XX)

誠意推薦大家入戲院去感受<葉問2>,因&#29234;呢部戲絕對唔會[葉問2傷心~](Gag越問越傷心)(^^)lll

睇&#21655;<葉問2>~想借葉問徒弟[李小龍]向呢位一代宗師致敬,所以就影&#21655;樓下呢輯相(^^)

[木樁]係葉問的招牌。[戲分]拍得住妻兒熊黛林,更比佢仔葉准更多戲^_^lll

在下李小龍,振藩截拳道&#8206;。師承[葉問]

[我讀得書少,你唔好呃我]!!!
我師傅葉問話[地位有分高低,但人格~無分貴賤]!!!

ENTERBAY李小龍係2佬留低的[遺物]。本想幫佢著上[唐裝]+換上葉問[招牌手]擺&#21874;Pose屎影相,無奈2佬唔知將&#21874;手同衫擺鬼&#21655;去邊?(>_<)搞到我要拆佢隻[死亡遊戲]手接駁上呢個Body,成隻&#22050;出&#22175;&#22021;效果就好似
[變態佬T-Bag](嘔血(︿)

面色有小小紅...:35:
d 相實在太正啦:71::71::71:
d 相實在太正啦
GunLap 發表於 2-5-2010 03:16 PM

X2﹐但唔著衫show個body真係頂唔順﹐D關節位太礙眼
希望Enterbay遲下可以好似Hottoys咁出個包膠素體
影得好, 尤其第一張
E記當年最top的質素~~~可惜自從《教父》之後Quality跌到阿媽
都認唔得。。。因&#29234;真係阿媽都認唔到佢出緊邊個。。。:42:
老實講,《葉問2》真係好冇誠意,將第一集成功原素番做一次,

上半部還可以,下半部低手得出奇,一個擂台賽搞掂,劇情完全老調陳腔,

同西洋拳對打冇招式可言,只係不斷煸動觀眾情緒,又再一次章顯民族大義,肉麻唔感人,

真係為左再賺大陸三億票房為做而做。
頭像被屏蔽
100% support Ip Man 2:71:, it's a great movie and I like how they promote Chinese martial art :74:
It's hard to do a better sequal movie especially when the first one is a great movie already......however the production has achieved a higher  level of visual effect as well as an entertainment

Also, support your thread with this old pix of mine.

相影得靚~~
葉問2 係得110分鐘的...

上半部還可以,下半部低手得出奇,一個擂台 ...
transfarmer 發表於 4-5-2010 03:11 AM

Agreed with your findings... nonetheless, I don't like Mr. Yan yet the Ip Man movie series is undoubtedly better than Jackie's clown-like movie.

As for action figures, I truly hope that Enterbay can develop an improved body for all future production.  In today's standard, its existing body has become really outdated due to the limited articulation + obvious joints.
個木人樁好正

上半部還可以,下半部低手得出奇,一個擂台 ...
transfarmer 發表於 4-5-2010 03:11 AM

唔識打或對武術無興趣,會覺得剪接好正,打得好勁;但其實咁會睇唔到詠奉、洪拳的特色。

但一部戲係要俾唔同人睇,至才要俾埋女仔睇,以娛樂角度唔可以怪得晒套戲,當然我都認為1係好些。

樓主的相好正!