Toysdaily 玩具日報

查看: 14054|回復: 41

[個人收藏] 偉大的祖國 - 數字戰隊!

是咁的...
話說幾十年前個套字母變機械人會以食玩形式復刻,
但係以我呢廷地獄黑仔王應該都係買唔到架喇∼
咁就諗住上淘寶搵下有無祖國版啦,點知比我搵到呢套極品,
絕對係一見傾心!

1!2!3!4!5!大過一隻BB戰士∼

一號仔

變成架飛機,造工、上色、detail 等都絕對見得人!

二號仔

個人第二最愛,變成架穿梭機,十分似變形金剛內的 Astrotrain!
每架機底都有起落架的,仲有久違嘅金屬轆,碌得好順!

三號仔

外形一流!留意發光功能,每架都有的∼

四號仔

變成直昇機∼ 除左螺旋槳太細,我無咩投訴

五號仔

賣飛佛!變成機械人,好 Old School!

每隻除左有光,仲有聲的!

獨立玩已經大呼過隱,居然仲可以合體!

頭部特寫:比人從中斬開兩邊

武器特寫:對!你無睇錯,根本就係 Classic 麥加登支炮來的!

嘿嘿嘿嘿∼∼∼∼∼∼

補多張包裝圖(不是我影的),超大盒!
亦有獨立吸塑的散裝∼

其他玩法:二五仔!

變中文都仲得!乙字!

英文亦得!得左!

後記:
絕對係我 2010年玩得最開心嘅玩具!

係,造工係無笨大孩記咁好,好多水口,上色都好多出界∼
但係 details 上色真係好足,比起孩記個啲明明有details 都唔上色真係好好多。
係,係有個類狂派 logo,支槍都係抄人嘅....
但係主體嘅原創性真係贏晒!

六十幾蚊人仔,又有聲又發光,有可以變形仲可以合體,你仲想點先!?!
最重要係價錢平,可以粗玩,簡直係死不足惜∼ 嘿嘿∼

其待呢間廠出埋 67890 加減乘除同廿六個英文字母!

http://hk.myblog.yahoo.com/walnotlim
勁過侍戰隊 :DD
祖國近期所出的玩具都好得,前陣子有湯馬士變形合體機械人,又有模魂真吾Nu Gundam,現在又有火車柯柏文和數字戰隊,真係每一次都令同胞們嘆為觀止。:handshake:
:73:E~~~~得喎!!
祖國依家出好多野都好正:)
:71:
祖國偉大產品! 居然可以合體! 其創意及gimmick簡直超越合體托馬士!
祖國玩具大躍進!!:Q
講真真係好正WOR~ 上得枱面 :58:
this one is good~~
呢個系列真係可以長出,唔會完....
個logo咁似狂派既:@
笨大孩記的产品都系中国生产的啦。
impressive!!!! but more impressive is the way you play with the numbers!!!!! 二五仔 and SM are brilliant!!! only think that worries me are the paintwork and plastic's safety compliance to international standard?
:44:SM
good:71: