Toysdaily 玩具日報

[其他] Iron man 2 影評

第2隻
,期望愈大,失望愈大,
真係 9成的續集都係冇第一隻咁好:42:

不過~都唔錯~~~~~~~~~~~:73:
如果呢套片都話悶, dark knight米係垃圾 {:3_138:}
如果呢套片都話悶, dark knight米係垃圾
bigtomm 發表於 2-5-2010 02:57 AM

你 ... ... 冇病丫ma?
如果呢套片都話悶, dark knight米係垃圾
bigtomm 發表於 2-5-2010 02:57 AM

?? 好明顯年紀有分別。 故事內容 Dark Knight 高層次何止百倍!
Dark Knight 上了神台
連奧斯卡依D唔喜歡英雄片既都比番個男配角獎
入左經典系列架啦
如果唔係HT點會一戲佔兩隻DX
Dark Knight係垃圾?你玩曲線呀
ACTION FIGURE討論區 ???  :?
頭像被屏蔽
蝙蝠俠同Iron man全完唔同野
邊有得比?
好睇, 內容充實, 特技出色. .....
各演員都演得好好! 特技超水準, 精細度極高
尾段高潮太短, 多5分鐘就100分了

整體黎講, 除左最尾打大佬真係短左D之外, 其他地方我覺得真係做得算好好. 要在短短2小時內交代幾條故事分支, 又要玩下action, 導演同剪片功力算好好. Youtube錫頭盔, 試手甲2個shot都剪左. 其實我覺得剪得好, 唔剪反而套唔入.
好多人用黎同第一集比, 故事唔同呢!  計特技, 呢集唔差過第一集, 計打鬥時間, 計落差唔多, 不過今集多左好多故事分支, 所以不免跳黎跳去, 但係一D都唔亂, 好流暢易明, 我冇睇開漫畫都跟到. 唔明點解話D人話文戲部份悶? D 對白幾有娛樂性啊...我又真係念唔到有邊段係多餘.
hellobil 發表於 2-5-2010 12:58 AM
Totally agreed.
?? 好明顯年紀有分別。 故事內容 Dark Knight 高層次何止百倍!
RRAAYY 發表於 2-5-2010 08:47 AM

你反而睇唔明bigtomm講乜
比IM2更多文場既TDK都上神檯,證明Hero Movie都可以多文場.
呢套IM2出現唔好既判價,就算唔好睇,原因都唔係"悶",係"亂".
回復 41# Toro

無錯bigtomm係玩曲線:71:
[例如Robert Downey Jr.飾演的鐵甲奇俠,既要面對飾演‘喪鞭’的Mickey Rourke、‘黑寡婦’Scarlett Johans ...
warxv 發表於 1-5-2010 12:43 AM

X 2
第1集好睇好多, 哩集前段都幾悶, 有D失望:30:
director try to be Christopher Nolan ( batman diretor)... but weak
director try to be Christopher Nolan ( batman diretor)... but weak