Toysdaily 玩具日報

[其他] Iron man 2 影評

本片犯上《Spider-Man 3》的老毛病,就是導演太貪心
導演不是太貪心只係交代 1集 D 問題又要交代人設問題同接第 3 集伏線..應該要 3 小時長板先夠做..我睇果場 D 人好夾 feel 一齊笑一齊等升字幕...睇伏線..要用差 5 多 2小時 交代 1集 3集接點重要想點..補充一句追吾到字幕一定悶
我係Fans,但呢套戲,真係好失望!
小弟唔介意文戲多,但係你都應該度對白度得精彩的!真係太過冗長!仲衰 ...
我愛媽咪 發表於 1-5-2010 03:01 AM

Agree.  Each suit comes out for less than 5 minutes each.  Nothing impressed me, even the War machine.  What a waste !  Ironman 1 is a classic, but not Ironman 2.  Not bad but just average.

Kick Ass is a much more funny and exciting movie this year.

BTW...  why we are having movie review here  ? ? ? !!  ! !

好睇, 內容充實, 特技出色. 唔該D人唔好亂咁踩
各演員都演得好好! 特技超水準, 精細度極高
尾段高潮太短, 多5分鐘就100分了

整體黎講, 除左最尾打大佬真係短左D之外, 其他地方我覺得真係做得算好好. 要在短短2小時內交代幾條故事分支, 又要玩下action, 導演同剪片功力算好好. Youtube錫頭盔, 試手甲2個shot都剪左. 其實我覺得剪得好, 唔剪反而套唔入.
好多人用黎同第一集比, 故事唔同呢!  計特技, 呢集唔差過第一集, 計打鬥時間, 計落差唔多, 不過今集多左好多故事分支, 所以不免跳黎跳去, 但係一D都唔亂, 好流暢易明, 我冇睇開漫畫都跟到. 唔明點解話D人話文戲部份悶? D 對白幾有娛樂性啊...我又真係念唔到有邊段係多餘.
好睇, 內容充實, 特技出色. 唔該D人唔好亂咁踩
各演員都演得好好! 特技超水準, 精細度極高
尾段高潮太短, ...
hellobil 發表於 2-5-2010 12:58 AM

應同..下集重有雷神

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
30號果日荃灣睇左場..點知字幕快左1秒左右
完場果陣..d職員話1個月內可以用張飛..睇任何一套非3d既戲
Marvel is just paving the way for the new movie, "Avenger" with Captain America, Hulk, Thor, etc. and they will not be included in the Ironman movie series.
我有2個問題或者想大家討論下
1. 點解黑人唔使心口個推動器,就可以用到Mark 2?仲射到激光?
2. 當Tony係自已地下基地,整緊個新倒三角推動器果陣,個agent走入黎,Tony係個盒入面,拿左舊野出黎,係咪美國隊長個盾?因為無論個size,顏色都極似
我有2個問題或者想大家討論下
1. 點解黑人唔使心口個推動器,就可以用到Mark 2?仲射到激光?
2. 當Tony係 ...
quincy 發表於 2-5-2010 01:25 AM

1.第 1集個對手都係外置心口推動器同今集神鞭手都係..加上 Mark 2 好似話 tony 解左碼比佢用
2.我未知是不是 usa 隊長用

但 3 集好多人都話有雷神同 usa 隊長

自從某g君mug春都擺入黎12"專區後......呢度已變成閒聊區了.........:71:
回復 22# quincy
1, 因為每隻ironman都裝左獨立能量裝置係心口
第一集個大佬,鞭佬,個個都開動到啦
markV打鞭佬,都係拎走佢個能量裝置之嘛

2. 聽大大講係伏線。出得雷神,出美國隊長都吾出其
回復 23# BBQ2009

thor and cap. america are 2 individual film later on~
果個似盾
但竟然係拿黎做墊住條管
回復  BBQ2009

thor and cap. america are 2 individual film later on~
willywonka 發表於 2-5-2010 01:59 AM

USA隊長個盾比tony用黎墊激光柱:DD thx 大大講解原來分開出
After watching the movie, want to order Whiplash instead of Mark IV, V and even VI ........   :70:
回復 23# BBQ2009

有ironman 雷神 Hulk 美國隊長既係叫
復仇者
唔係ironman 3
雷神 美國隊長 2011年上畫
復仇者 2012年上畫
ironman 3 未有計畫起碼2013年