Toysdaily 玩具日報

查看: 27908|回復: 52

[分享討論] SHF 分享會精選 vol.SP~~~色彩美學~~~Double

幪面超人 Double 正在日本熱播中~~~收視持續高企~~~除了要一讚三條睦的劇本之外~~~各演員的演技亦表現得不俗~~~:) 另一方面當然係主角變身後所用的型態相當多~~~武器設定配搭新穎~~~用 USB 型式變身或發動必殺技的 Gaia Memory 亦極被各大支持者受落~~~:$ 但小弟反而頗欣賞那不同顏色配搭而成的型態~~~我覺得設計者並不是亂配色的~~~而是經過精心細選揀色~~~才會有那麼多左右配合或相撞的色彩美學給我們欣賞~~~就好像我們去買電話或衣服一樣~~~多彩顏色實在令人看得賞心悅目~~~帶動更高漲的情緒:shiny:  Double 各型態會有甚麼特性或必殺技~~~我想各位會比我還要清楚~~~在此我列出各種型態的色彩配襯吧~~~:)

Cyclone Joker

Cyclone Metal

Cyclone Trigger

Heat Metal

Heat Joker

Heat Trigger

Luna Trigger

後記: 如果好似揀衫咁要我揀一款顏色~~~我個人最愛紅藍 Heat Trigger~~~因為個感覺有啲親切~~~同當年好鍾意 GE 石森作品電腦奇俠配搭一樣~~~:$ 其次就係綠黑 Cyclone Joker~~~撞色撞得好靚~~~紅銀 Heat Metal 亦都非常搶眼醒目~~~:) 我太太就鍾意 Cyclone Joker~~~亞女就鍾意 Luna Trigger~~~你每次問唔同朋友亦有會唔同答案~~~真係好有趣好得意~~~亦可以玩吓心理分析添~~~好有 talking point~~~:DD 唔知各位朋友又鍾意邊種顏色配搭呢~~~:) 最後講多少少感受~~~在商言商~~~其實電視台只係想提過收視~~~多色彩夠新穎係會有刺激作用~~~笨大作為玩具生產商亦只係想生意好啲~~~出晒所有型態叫消費者有得選擇~~~其實只係多隨少補啫~~~:78: 而最後消費權始於係消費者手上~~你完全係可以決定買仰或唔買~~~唔想買呢隻色係唔會有人迫到你~~~:74:  所以小弟愚見~~~各位同學小朋友如果唔係有咁多零用錢但又想買幾款返黎玩吓 GE 話~~~你就揀最鍾意 GE 顏色配搭吧~~~千祈唔好為買而買呀~~~攪到自己咁辛苦為咩呢:) 但原來零用錢已經足夠有餘 GE 話~~~當然就另作別論啦~~~:(

Support
支持評論及靚相!~~~~笨大的商業頭腦確是一絕!
:71::71:
some大有無影個幾舊火:?
some大有無影個幾舊火
零光 發表於 25-4-2010 03:12 PM
因為尋晚至今朝已經有好多朋友影咗~~~所以無影到~~~:) 不過全部係新相~~~啱啱 edit 完先放上黎~~~舊果啲相個色 tone 唔係好夾~~~:(
又一個深淵:DD

heat joker 隻個配搭唔錯:78:
遲多几日我就有C Set& H Set :$
大大用咩痴枝槍係心口?:58:
大大用咩痴枝槍係心口?
哨牙囡 發表於 25-4-2010 03:30 PM
當然係 blu-tack 啦~~~:DD
support:36:
推推先=] !

但我兩盒入左成...1牛找2草 慘...
隻GILL仲未有=[
推推先=] !

但我兩盒入左成...1牛找2草 慘...
隻GILL仲未有=[
格林 發表於 25-4-2010 03:37 PM
明白澳門的價位~~~稍為唔夠熱血都唔會買晒兩SET~~~:(
:D:D:71::D:DSOME大製作必屬隹品~~, 一定到來十卜~~~
我要五月先有得玩:(
依家望下圖頂住先:)
正!不過有點略水!