Toysdaily 玩具日報

查看: 6527|回復: 19

[影片] 英國香港留學生嘅心聲!! (內有粗口, 小小種族歧視, 小朋友慎入!!)

英國香港留學生嘅心聲:$

雖然有小小種族歧視, 但係講得實在太o岩喇!!

Made In China (Branded For Life)
http://www.youtube.com/watch?v=BkNTxWgsba4

Chinese Vs 英文
http://www.youtube.com/watch?v=8t-7i17h5hU
完全唔覺得有種族歧視~
discrimination
完全唔覺種族歧視,咁其他地方生活既人唔知另一個地方既事而覺得好奇同問好多野都唔出奇。
不過佢既演繹方式又幾攪笑既~
:handshake:靚女
完全唔覺得有種族歧視~
Devil_Fudou 發表於 25/4/2010 09:00 AM
完全唔覺種族歧視,咁其他地方生活既人唔知另一個地方既事而覺得好奇同問好多野都唔出奇。
不過佢既演繹方式 ...
paleblue 發表於 26/4/2010 10:51 AM

因為佢講到英國人好似好蠢咁..
(可能只係我嘅個人意見) :(

其實佢扮英國人扮得好似...又其係啲小動作...
頭像被屏蔽
呢d都算.  起碼都係叫做好奇.  的確係幾低低地, 不過美國人又好, 英國人又好, 都對外國不聞不問加啦.

有時我聽d比較有所謂有d所為有侮辱性既笑話, 我本人聽完就算.

咩叫種族歧視? 我試過係架巴士到, 成班中國人比一個老既白人同一個竟然係比較後生既女仔成車比佢地圍歐. 話我地好搶左佢地d工, 乜乜.  講真, 如果唔係我阿媽喝主我, 我真係想同佢地口角, 什至fung 佢地一拳.
但算啦, 費事同佢地噪.  為左甘既事留案底好唔底.
忍, 仲難.  

我唔係想扇動d咩, 話白人信唔過.  而係講咩先係種族歧視, 係仲存在.  以上果d低B問題, "racist 笑話", 濕濕碎.
比著我, 我令願低低地﹐, 都起碼想做"friend",  起碼都係叫做仲有好奇心丫.  

呢個經歷, 呢個恥辱, 我係永世唔會忘記.

Sorry, 係到發up風.
好可愛呀
文化差異.....有時真係奇趣到你O嘴:34:
個女仔好鬼馬, 又幾靚女:35:
哈哈哈~ 我自己就俾人問過我有無學過功夫~~
佢地覺得中國人學功夫係好正常~ XDDD
大家生活文化唔同....
都無咩好比較既....
哈哈哈~ 我自己就俾人問過我有無學過功夫~~
佢地覺得中國人學功夫係好正常~ XDDD
Devil_Fudou 發表於 27-4-2010 02:04 PM

多得李小龍
頭像被屏蔽
去到日本住你就知咩叫做華人與狗不得內進!