Toysdaily 玩具日報

查看: 9339|回復: 10

[分享討論] 大富翁的情意結? 都係等2010年版出先再重溫舊夢

本身唔算係大富翁嘅fans, 不過大家由細到大有肯定有玩過(住大學宿舍時玩得最多, 因為一大班人玩會開心d)

出嚟做野之後, 就真係玩少左好多, 大家忙嘅忙, 拍拖嘅拍拖, 一齊出嚟玩真喺少之又少

直到上年出左Deal card, 先至同d同事玩番, 又再回味玩大富翁嘅樂趣, 番去想搵番出嚟, 可惜見到個玩具櫃陣, 要搵番出嚟真係有d難度, 重要有可能俾阿媽乘機抽下水嘅風險(因為之前不停要求我執好d野, 不過一直都係耳邊風, 今次自己主動出撃, 仲唔俾佢發圍!)

搵番出黎, 原來自己一直有唔少珍藏
1997年香港版

2000年香港版

2000年千禧香港記念版

2004年大富翁特別珍藏版

2007年回歸十周年紀念版

攞曬出黎先知自己有咁多, ha ha, 有d玩左1次之後已經收埋左啦

不過最近見到大富翁:香港景點版又再進行投票, 好似話喺75周年先出嘅, 都係巧立明目, 不過自己都支持下, 去左投票, 如果各位老友有興趣, 都可以去以下網址投票

www.hasbrohk.com/monopolyvoting2010/

前個排見佢都做好多宣傳, 都幾認真下, 支持下都好應該嘅

d囡囡好似吸引d
小時候同附近同d小朋友喺冷行玩....

考完last的試老師唔教書,自由活動在課室玩
頭像被屏蔽
係4月10日我係銅鑼灣先同大富翁影完相黎...
其實因為舊年舉行大富翁大賽先至知道大富翁嘅官方玩法同自己玩閞嘅有d唔同, 不過無所謂, 自己玩得開心就得啦
小堅你就好啦!我都係睇到官方相先知有活動, 好想見到d囡囡呀!
以前考完學能測驗日日返學都玩大富翁
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
小堅你就好啦!我都係睇到官方相先知有活動, 好想見到d囡囡呀!
bulkhead 發表於 22-4-2010 02:30 PM

其實都係咁岩行開見到...
個日仲有少少雨...
見到個大富翁係百德新街企左係到...
未走去同佢影相...
個時唔係好多人...
之後有2個囡囡係附近派傳單...
之後先開始多人...