Toysdaily 玩具日報

查看: 34796|回復: 51

[個人收藏] 必入的Robot魂!! Gundam F91!!

一出即入
絕對能跟7劍00並列ROBOT魂史上最高質素的gundam

記得小時候最初接觸F91是在TVB上看的動畫
短短一套OVA,看完便深深愛上F91
流線型的腳部,造型特別的心口,
一發射爆激光盾的VSBR,前無古GUN後無來DAM的面部
最深刻是決戰如怪物般的MA-死亡之花拉夫烈西亞時
F91爆金身出殘象, 被改造到尤如怪物一般的鐵面具稱呼為"怪物"
那時還是小孩的我看到熱血沸騰,
我想就如現在的小朋友看到EXIA爆拖爛衫(TRANS-AM)一樣吧!
說回玩具....真的比V2好太多了!

身型,比例完全沒話說

面相是接近完美,
不過各位買的時候要check一下兩個頭的左眼
我看到很多盒的左眼都是比右眼突很多出來的!

自己用了GM筆上了線
線位本來就很闊,不用滲而用GM筆應該沒差多少吧....(懶)

激光盾
是大家最不滿意的地方
也是V2造得比F91好的地方
F91的激光盾看上去根本就只是透明綠色的實體盾...
不過我是接受到的

F91最吸引我的地方...是像人的面部一樣的真面目

小腿後面換件爆甲

印象中的F91是要全身都武器,陀手lun腳咁打死亡之快的觸手

影來當wallpaper的

如果V2能出到這種高質素就好了......

更多請到 http://hk.myblog.yahoo.com/waven_liu
Agree!  V2 is rubblish when compare with F91 and OO 7 Swords.................. :59:
继续帅!
Nice shots:71:
正呀! 細個我就最鍾意佢背部拉出黎個兩支炮, 超型.

我諗我買返黎第一時間會擺返舊 1/100 模型盒面個pose黎回味下
攪到我心思思想買番隻! :43:
我都用了GM筆上了線、但用錯左黃色油後脚個三角形:26:、 市面上好似無油同佢原有隻色....

盾就衰在造大咗3分1、細返D就正哂,
V2個光盾係用另一種料整、係透明D但就厚身咗同有一大陣油膠味:30:
而V2本體隻白色膠無咁白,,, 希望Robot魂 Side MS 可以逃出 "白件唔得" 的死症:79:

我仲等緊隻GP-01FB:51:

一出即入
絕對能跟7劍00並列ROBOT魂史上最高質素的gundam

記得小時候最初接觸F91是在TVB上看的動畫
...
waven 發表於 18-4-2010 11:19 PM
F91的激光盾看上去根本就只是透明綠色的實體盾...
x2
:71:
好毒:70:
第1張圖勁似1/60個封面:71:
我想問下係咪就咁就用到山口式地台?
Yes, but  i suggest use魂 stage, fit D:71:
好毒
第1張圖勁似1/60個封面
我想問下係咪就咁就用到山口式地台?
kyo353 發表於 19-4-2010 09:49 AM
頭像被屏蔽
:71:
好有心機上線喎~~~:71:
等我月尾一入先:74:
F91都係我少數一出即入既robot魂....
除左質素高之外....一般市價都好ok...