Toysdaily 玩具日報

[分享討論] K-ON! 第二季... 首播!... 番外編(2) - 訪問! & 映画化決定!

憂倒下了…:time:

依然高水準的一回!:$

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
#17 - 部室沒有了...

距離學園祭仲有一個月... 但竟然收到佐和醬嘅通知話部室無得用?...

原來音樂室爆渠(C渠?)... 要進行維修... 部室起碼10日唔用得...

如是者... 輕音部變成「遊牧民族」?...

咁樣走鬼法唔係路... 最後試下租錄音室練習...

咁輕音部能否正正經經去練習呢?...

同時仲有「一起作詞吧」...

同「小憂病倒了!」...

'

兩個Event添...

次回!... 「主角!」

Mio同阿律今次搞乜鬼呢?...

呵呵呵...

小櫻上
期待下集或者下下集的新歌~
歌詞頗感動的~!!!
今次唯因憂病倒,有感而發寫了有關珍惜之歌詞,真是攪鬼地醒目了一次...
有冇人知道邊度會有得買? 日本最近出的.....

中左......
#18 - 主角

果然係喱個Event...

話說三年二班決定响文化祭果陣演話劇... 羅密歐與朱麗葉...

演員由投票決定... 結果...

羅密歐由Mio高票奪得...

正於朱麗葉...

「眾望所歸」... 由阿律飾演...

兩個由細玩到大... 簡直係最佳拍檔啦...

知道阿律同Mio要做話劇主角嘅梓喵... 喱個偷笑樣...

好可愛...

依?... 咁Yui 扮邊個?...

扮樹乎?...

Mio... 唔使逃跑喇... 快啲去採排啦...

強行被拖走... XD

其實演話劇應該無乜問題... 問題係怕羞妹Mio演男主角... 男仔頭阿律演女主角... 姐...

佢哋真係有想死嘅感覺...

咁... 佢哋兩個能否成功演釋劇中嘅角色呢?...

有趣場面...

呵呵呵...
小紬為咗改善Mio怕生嘅性格... 於是提出特訓...

而特訓內容就係... 到Mugi 家旗下嘅餐廳做一日侍應...

又多一個造型坤大家俾錢喇...

漫畫版第三卷裡封面漫畫劇情... 雖然無咗佐和醬... 但都係一樣...

唯&澪:「依... 套Maid服好像細了點...」
紬:「是嗎?... 尺碼是以前度的... 可能因為人長大了所以不合身了... 說我知哪裡要改?...」
澪:「那個... 腰部有點窄...」
唯:「呼吸很不暢順...」
澪:「... ...」

「歡迎光臨...」...

大家都好可愛... 呢...

究竟... 「特訓」能否成功呢?...

呵呵呵...

今集有好多同班同學有對白... 但原來全部都無正式名稱...

次回... 羅密歐與朱麗葉

但點解有隻牛嘅?

小櫻上
再貼幾張Mio...

呵呵呵...

小櫻上
其實兩位應互換角色....

另外想問她們四位同是 三年二班 ???
另外想問她們四位同是 三年二班 ???
影武者 發表於 4-8-2010 09:15 PM

請看回第一話...

小櫻上
快D報導 # 19 啦....

#19 - 羅密歐與朱麗葉...

承上回... 終於到櫻高祭嘅日子喇...

3年2班係表演話劇... 《羅密歐與朱麗葉》...

準備中嘅3年2班... 大家都忙過不亦樂乎...

咁我哋個主角... Ro... Mio... 呢?... 仍然好緊張...

「隔離屋嘅婆婆教... 喱個時候就响手心寫上『南瓜』... 吞落去...」(應該係「人」字)...

喂... 乜真係寫個南瓜吞... 仲要哽親?...

至於梓喵佢哋呢?... 就襯茶水檔交更休息嘅時候四圍參觀...

好多攤檔嘅服裝都好可愛... 原來全部都係佐和醬包辦...

咁佐和醬呢?...

好似就死咁... 但似乎樂在其中喎...

好夠鐘!... 出發!...

好!... 努力... 加油...3年2班士氣高漲...

主角... 羅... Mio... 出場喇... 很帥呢...

咁... 小唯呢?...

... ...

雖則係扮「樹G」... 但小唯都交充功課... 由頭演到尾... 可以話戲份最高果個...

尖叫位嚟喇...

相當精彩嘅演出... 但其間亦有唔少驚險鏡頭...

加油呀!... Yui... 頂住呀!... Yui... 唔好爆呀...

3年2班最大危機!... 「朱麗葉之墓」不見了...

好彩借到代替品...

高潮位... 殉情...

真係非常之精彩感人...

點感人法?... 睇下梓喵睇到淚如雨下就知啦...

演出非常成功!... 真係可喜可賀...

今次飾演羅密歐同朱麗葉嘅Mio同阿律要鼓掌之外... 小唯臨危受命要一人演兩個角色都無出事亦應記一功...

呵呵呵...
梓喵... 有無掛咗我呀... 我錫...

(Yui 喱個樣因為太過正斗所以好想貼出嚟...)

由於顧住話劇演出... 輕音部基本上都無練習採排過... 咁唯有今晚通頂操Band!...

我去造埋妳哋聽日Live嘅衫嫁喇... 不過唔好偷睇(仙鶴報恩?)

查實响學校裡頭過夜都幾好玩...

睇下小純幾咁羨慕...

練練下又走去「行夜市」?...

「朱麗葉之墓」發現!...

又到超自然學會探班...

最後搞到成2點幾3點先熄燈訓覺...

咁樣唔怕俾曱甴爬入口咩?...

第二朝... 佐和醬終於通頂搞掂Live嘅服裝喇...

佐和醬... GJ!...

咁... 究竟「放課後Tea Time」嘅Live會否順利呢?...

請看下回分解...

次回!... 依然都係學園祭...

呵呵呵...

小櫻上