Toysdaily 玩具日報

查看: 9764|回復: 18

[分享討論] SHF 分享會精選 vol.2~~~地獄兄弟之"兄貴"

我個名叫做矢車想~~~本來有一份好工~~~係一個叫做 ZECT GE 大機構出任精英部隊"影子"GE 教官兼隊主管~~~:! 殊不知天意弄人~~~一次行動情緒不穩~~~令我無啦啦失去做旋蜂王 GE 姿格~~~連帶份工都無埋~~~真係莫名其妙~~~:no: 大家睇吓呢個係以前 GE 我~~~旋蜂王係精英代表黎架嘛~~~點解果個比我樣衰格衰十倍 GE 影山會做到旋蜂王架~~~:no: (謎之聲: 因某編劇的亂入)

不過甲鬥王劇情有時又幾離奇~~~係我放任到一個叫做"地獄" GE 地方時(其實係邊度)~~~原本過住好似"犀利哥"咁 GE 無拘無束生活~~~但有日無端端有隻飛來蜢跳埋黎~~~跟住我又會有條腰帶載係條褲頭度~~~咁就話可以變到身~~~成為一隻大蚱蜢~~~變身後遺症係好怕雀仔~~~:time: 不過其實我都好型架~~~有時我覺得天道果個儍佬都要行埋一邊~~~:!

睇吓我隻腳幾咁有力~~~真係同五師兄呀~~~王小虎呀~~~呢啲高手有得揮~~~我個細佬就真係唔夠我咁掂啦~~~:36:

係我心目中應該有番架車跟出跟入~~~咁先至可以叫做"拉打"架嘛~~~果個死鬼編劇又縮骨無安排到喎~~~攪到我日日都係搭十一號車~~~重要食杯麵添~~~:53:

大家可以睇到我無論係變身前抑或變身後~~~幾時都係咁靚仔~~~~我個名字叫 Kick Hopper 矢車想~~~日本犀利哥~~~:52:香港無記個譯名我唔 LIKE 架~~~咩嘢草蜢王~~~真係想 :72:

後記: 其實小弟近期係執櫃時~~~想再幫啲 SHF 影過啲新相~~~盡量發揮 SHF 的可玩性~~~SHF 好處之一係影相地方唔需要好大~~~係張食飯枱簡簡單單整個架步就得啦~~~但係俾我 GE 玩樂感覺就好大啦~~~因為好多姿勢~~~包括坐車等都做到~~~:51:

Kick Hopper 已經再販咗一次~~~五月會有 Punch Hopper 再販~~~未買而有興趣 GE 朋友~~~唔好錯過呀~~~係度祝大家愚人節快樂~~~:77:
旋蜂王都造得好靚!!:71:
好鐘意你寫呢個post嘅手法:71:
:)D相真係好正,果然係SOME大
support some some
rider kick 正:73:
好多笑料,相又正! +oil,some大!!!!
個故仔好過井上的:$
SOME大 :71:
看完有小小想買地獄兄弟tim
等到5月就可以2兄弟團聚喇:$

多謝各位支持~~~大家睇得開心就得啦:$
呢兩兄弟又係比倒我原祖之風~  :D  靚
rider kick~~~ ! 正呀
哈~琛大終於出手幫佢哋映故事特色相喇~
旋蜂王都造得好靚!!
自由之翼 發表於 1-4-2010 02:53

呢隻未係我第一隻SHF囉.....:shy: