Toysdaily 玩具日報

第四年去花展: 相片+感想

:76: 今年影得好少相, 寫多幾隻字充撐o下...
:67: 由07年至今, 每逄花展都唔會錯過, 有時重唔只去一日。 因為自己特別喜歡微距攝影, 難得有個公開場合可以大影特影。 如果平日一個人o係公園影花影草實俾人當傻佬, 但係當所有人都做同一樣野o既時候, 就變得理所當然。 :)
:49: 今年係咪特別多人? 唔太清楚, 因為專注o既只有花, 但就真係冇乜落(三)腳o既地方... 不曾埋怨任何人, 皆因自己都係其中一個狂熱分子...
:78: 小弟最滿意係09年, 收獲最豐富。果年花展o的攤檔每個都好有風格同特色, 吸引我影左唔少。雖然展出o既花品種唔多, 但係開得好靚好完整(天氣有好大關係)。
:58: 出年重去唔去? 只要有微距鏡一日, 花展實有我份~ :77:
:65: 去相啦~ 總匯: http://www.mookie.hk/events/hkfs2010/

PS 點解冇得 preview 架? 出 post 好唔方便...
wa.......................................... impressive!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
mars.大大出手.果然唔同d..............好靚
你用那支鏡影.?^^
mars.大大出手.果然唔同d..............好靚
你用那支鏡影.?^^
聖鬥士星矢 發表於 1-4-2010 03:35

:35: 星矢大大過獎. 小弟今年用左小白IS同百微IS

正 :71:

小白is 同百米? Canon 機?

小白is 同百米? Canon 機?
sos2sos 發表於 2-4-2010 15:13

:67: 已決定回歸 Canon
已決定回歸 Canon
mars 發表於 3-4-2010 02:35 AM

mars 大大影得好正:71:
係因為WB定係因為video?:shiny:
mars 大大影得好正
係因為WB定係因為video?
shawn 發表於 3-4-2010 04:53

:77: shawn 大大過獎~
:58: 1080p AVCHD video 的而且確係唔錯(贏 Nikon 720p motion JPEG 成條街), 一定會玩o下, 不過對焦同收音表現有需要大幅改善, 當係 bonus 唔要求太多;
:73: 去完日本返黎再出個 Canon Nikon 雙修 post 同大家分享o下~ :43:
已決定回歸 Canon
mars 發表於 3-4-2010 02:35

Welcome back :57: