Toysdaily 玩具日報

查看: 3936|回復: 27

[分享討論] 玩具是怎樣玩的?

不開盒的,是收藏?開盒的,才是玩具?試述之。
換左另外的方式..問左d好月吓既野...:67:
又是這個問題:(

左手一部機械人,右手一架戰機,接著配音笨招,銀牙:45:
頭像被屏蔽
總有人係喜歡玩盒既
係用錢玩嘅 :74: :74:
:ar:
不開盒的,是收藏?開盒的,才是玩具?試述之。
leonoel22 發表於 29-3-2010 11:52 AM

Wrong post and I have help u to move to Chating Forum already!  :)
如果開盒之後玩完之後再入返盒, 都係當玩具玩的其一方法. 始終香港地方太細又貴.

其實自己一個人玩玩具, 都係擺下pose, 變下形. 好難好似以前有其他細路仔朋友一齊咁又配音, 又亙撞.
玩係動詞,玩遊戲玩online
同買隻game / 光碟返黎擺係唔同既

玩具也是
唔開盒既叫儲/收藏玩具
除非你會唔開盒,但成盒野當波踢,又或者當投擲物咁玩
不過極其量都係叫玩"玩具盒"
如果唔係唔開盒我諗唔到點"玩"玩具

而玩有好多種
開左盒取出玩具本體
幫佢set poes / set 情景 / 配音對打/上色/砌/打/丟/踩/燒/帶佢出街/一齊沖涼等
呢d都有"把玩過果一隻物件既本體"
又是這個問題

左手一部機械人,右手一架戰機,接著配音笨招,銀牙
yugi 發表於 29-3-2010 12:13

哈哈..好似以前果d玩具廣告,幾個小朋友一齊拿住架飛機..笨招笨招
http://v.youku.com/v_show/id_cl00XMzA2MTIyNTI=.html
我想這也是真正的樂趣,但現在誰又會拿隻超合金魂作狀打交
真正的樂趣是不需要去"比較"他人,
我想這也是真正的樂趣,但現在誰又會拿隻超合金魂作狀打交
leonoel22 發表於 29-3-2010 01:54 PM

唔係唔想,而係依家的玩具不及以前的實淨做唔到呢類高危動作:55:
又是這個問題

左手一部機械人,右手一架戰機,接著配音笨招,銀牙
yugi 發表於 29-3-2010 12:13 PM

哈哈哈哈....我就係其中一個