Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 蝗蟲號與黑日(附小小個人感受 注意文長)

大大都幾後生結婚

我都係同一個年代, 不過隻BAD 都好得我歡心

睇BLACK個時應該係暑期中午重播, 因為以前成日以為BLACK係RX 之後既
rx仲有架私家車既
我記得亞視叫 " 百變電子車" 明明唔識變形= =
rider kick 叫 雷霆飛腿 添
不過呢d ...
eagooz369 發表於 25-3-2010 06:53 PM

架私家車,我覺得似的士(紅色):66: ,CALL 車時好似CALL 私家的士:66:
我覺得叫雷霆飛腿夾番個動作,正WO:71: ,反而叫RIDER KICK好似偷懶咁 :58: ,RIDER出KICK就叫RIDER KICK:38:
在下是70後
還記得亞視上播放black既時候, 把戰蝗號譯作"雷射超音車"...........
白少一 發表於 25-3-2010 06:35 PM

"雷射超音車"........... :angry:
恭喜哂, 想另一半送玩具真係有d難度.....因為可能佢地連邊隻玩具打邊隻都唔識分
mankind 發表於 25-3-2010 07:33 PM

yes yes my tiger woman complains that all my kamen riders look alike... :he:
thx for sharing!!!
:71:
:77:恭喜
SHF 呢條好 Line, 但係偏偏就係 Black 出到比例奇差, 買不下手.....
***Black 都係我生平第一隻認識既 拉打 ***
tv版的 black 生於 1987 小弟生於1986
亞視上播放black既時候,我3,4歲左右
black我係第一個認識既幪面超 ...
eagooz369 發表於 25-3-2010 12:14 AM

我同你一樣從BLACK開始認識幪超,當時已經係小學生,

亞視節目釋名 : 幪面超人1990

不過同你唔同既,而家仲係寡佬一名..........
我同你一樣從BLACK開始認識幪超,當時已經係小學生,

亞視節目釋名 : 幪面超人1990

不過同你唔同既 ...
莫探員 發表於 27-3-2010 12:53 AM

same...:79:
羨慕大大有呢架蝗蟲號
更羨慕大大有一位瞭解自己嘅另一半 :73:
頭像被屏蔽
:58:咁早就有老婆:73:一字記之曰:    勁!!! :77:強帖留名   :71::36:
-.-....shf既昭和系都做得好怪   rx black  1 2 v3 x 阿馬信  都係...
same...
y2jlch 發表於 27-3-2010 03:51 AM

你唔係寡佬,咪扮野xd
哈哈~~~幾好吖 有個買玩具俾你既老婆~~~