Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: warxv

[玩具報告] UC年代之最後…~ROBOT魂V2 GUNDAM~

good job pal
我部V2尋晚已經完成 畫線 水貼 同消光
一有時間就幫佢影返輯靚相
dragonman 發表於 23-3-2010 11:40 AM
:71::71:
:shiny::shiny: V2
:71::71:good report !!
呢隻…
雖然佢係uc系列,不過小弟完全唔中。
係GvG系列,用過佢,印象好返些少,類似當年機戰,對武鬥傳改觀。

有時遊戲可以改變一套作品命運,我諗當中既表表者,一定係機戰。
dogjumpjump:
TURN A可以算係UC時間軸的伸延,但可能是沒有有用UC歷,一般都沒有算進去.
當然當時不少人罵他不是GUNDAM又是一個原因吧.

taken,S20081997:
THANK YOU!

罪兄:
故事來說我喜歡武鬥傳多D,今川泰宏是出色的鬼才呢!!

機戰系列的影響比你所講的還有大得多,它起了承先啟後的作用,幫機械人渡過了一段冰河期....
其實uc最後的高達會唔會係turn A, 因為佢係掘出來的古代兵器
我都想知.. !?
dogjumpjump 發表於 23-3-2010 06:02 PM

Turn A的年代...算係UC往後的紀元....但唔知相隔左幾多年...
只知當時年代計算已經唔再係用UC...所以warxv大大將V2說成是UC最後的ROBOT魂...
都算正確的~
回復 15# dogjumpjump

有一個說法, 指吞A年代是UC2000.