Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: Gretzky99

[活動展覽] 太 古 城 中 心 古 天 樂 私 人 珍 藏 電 影 人 物 模 型 展

個展覽喺TD賣緊廣告,TD都要揾食,我地異見人士講另類意見,唔跌落黑洞已經好俾面我地喇~
  ...
Tasuku 發表於 1-4-2010 11:02 PM

哦,唔怪得啦!但個人覺得呢個討論區的成立應該係要令大家對儲玩具有更深層次更正確的見解,去乜展覧其實冇衝突,最緊要大家明白自己睇緊乜同崇拜緊乜~

大大都好眼力,相中那隻大超人係Bandai出品嘅店頭用非賣品,同後面嗰隻好似差唔多,不過店頭嗰隻用料同比例都好好多。十字死光嗰隻係開米出品,2000年後嘅產品,冇記錯應該係限定十幾隻,so far係質素最高嘅一隻!

其實除咗D大嘢外,旁邊櫃內的vintage都得來不易呢!

大家討論吓就好好了,通常高人都很少比人訪問的...哈哈...:34:

致於我朋友,佢係ultramantoys.com嘅網主,你可以試吓揾佢,不過要預咗冇好嘢吸引到佢嘅話,佢有排都唔得閒覆你...:80:
哦,唔怪得啦!但個人覺得呢個討論區的成立應該係要令大家對儲玩具有更深層次更正確的見解,去乜展ස ...
ultramanzoffy 發表於 2-4-2010 12:35 AM

道具嘅真偽係好專門嘅知識,拍賣嘅來源好緊要,好似哩個網咁會介紹大家識一吓真道具~
http://www.originalprop.com/blog/

原來係ultramantoys.com,超勁~
大大識得佢,幫我約吓佢得嘛~ Please~~~

開米嗰隻,係咪另有半胸像嗰隻? 我見過實物好靚ga

你嘅vintage好齊吓,可惜我無咩研究,不過我知道佢地係寶物嚟~
道具嘅真偽係好專門嘅知識,拍賣嘅來源好緊要,好似哩個網咁會介紹大家識一吓真 ...
Tasuku 發表於 2-4-2010 12:49 AM

唔...收藏道具果然又係一門博大學問~

開米係另有半胸像,當年skip了一次,在Yahoo Japan拍賣過No.1又skip咗,之後就無緣再見了~

大大會用乜形式訪問佢呀? 呢幾日美國都係假朝,揾佢都應該冇咁快覆
唔...收藏道具果然又係一門博大學問~

開米係另有半胸像,當年skip了一次,在Yahoo Japan拍賣過No.1又s ...

大大會用乜形式訪問佢呀? 呢幾日美國都係假朝,揾佢都應該冇咁快覆
ultramanzoffy 發表於 2-4-2010 01:21 AM

用電話做訪問就ok啦,只要事先雙方電聯一次,等我了解一吓有咩角度同重點,喺約好嘅日子時間再用電話做訪問,長途電話嘅話可以做個短嘅訪問啫,當平時傾計咁樣自然就得ga喇~
take your time, 聯絡到你朋友咪用email交換個電話囉~
Thank You Very Much!!!!

click我signature有我email