Toysdaily 玩具日報

查看: 5667|回復: 14

[玩具報告] DID 擬似 Tom Hanks - Captain "Millers"

哩隻係DID 嘅2nd Ranger Battalion Captain "Millers"

頭雕方面...個人認為,做到有8成以上似Tom Hanks...以DID黎講...雕功算係高水準之作...
皮膚的色斑上色得很精細及自然...下眼捷毛亦很幼細....只可惜眼白和嘴唇上色出界...
另外, 鬚根又係一絕...使用細微的毛毛...比起以往用雕刻成沙面再上色的效果...更加迫真~

買個時睇過幾隻...上色都算參差...色澤有深淺差別....若膚色再淺色些會較好...現在實物太紅....

大貨同官圖一定會有距離...這是必然的了...個人認為這個已做到官圖的7成以上吧...整體上滿意收貨~

衣領上的官階,袋扣,都是金屬製的...

身上配件亦參照真實物料元素....利用布料,金屬,仿真皮混合製成....

機鎗製作亦非常認真...物料使用木和金屬....

上膛位置可動...彈匣可取出...

腳箍同皮鞋造功絕不馬虎~今次這個腳箍的裁剪比以往的更FIT...DID有進步~~

手鎗...子彈都可以獨立拆出...超額完成吧...

鐵鏟, 亦係用木和金屬製成...可摺合...今次手把的木棍, 亦改成合比例的SIZE了~~~good job~!

擺放爆破管的木箱可以打開~

所有物品一覽....配件非常豐富...以這個價錢...算幾抵玩~希望DID可以繼續KEEP住哩個價格啦....

衣服顏色方面有改善空間..軍官的恤衫應該係深啡色的...褲的綠色亦過淺了....寄望以後若再推出的美軍會有改進吧~

我下一隻DID嘅目標產品係 德國狙擊手~~!!!
...我仍未有時間出去入貨:45:

好report! 好圖! 多謝分享!
嚟款整體造多D舊化會更好, 世事無完美, 但只要用心製作會令人欣賞, 如鬚根、手槍.....配件, 整體都合格有餘!
唔洗同D mud嘜襪物比, 要贏人不如先贏自己, 最重要係畀到消費者貨真價實嘅感覺!! 而唔係貨搵笨實!! 就係咁簡單
好report! 好圖! 多謝分享!
嚟款整體造多D舊化會更好, 世事無完美, 但只要用心製作會令人欣賞, 如鬚 ...
O-Boy 發表於 11-3-2010 10:42 AM

你又抽 xx 水 ?!

罪過, 罪過, 都是我的錯.....:34:

回復 1# MAX

我也訂了德國狙擊手 :61:

你又抽 xx 水 ?!

罪過, 罪過, 都是我的錯.....
Gretzky99 發表於 11-3-2010 10:54 AM

XX ?? 咩嚟?? 未見/聽過! 都講咗唔好同人地比, 無需對號入坐, 城城金句: "你諗多咗":34:
组合精良∼影的好棒∼∼
组合精良∼影的好棒∼∼
俾你地毒到, 即刻到旺角買左隻. 雖然未玩, 但都覺得好抵買. 多件質素好過M記HT. :)
Great review Max,:71: shall definitely pick this.....for the gear.
未入...只有望梅止渴:44:

入了...總是覺得個頭細了點或是頭盔大了一點...

不戴頭盔較好看...面相不是太似...
:71:nice report
今晚買左未開,D件真係好足,多謝MAX大大個review!
原本無諗住入, 比Max兄D相毒到:55: 個人第二隻DID figure, 配件幾多幾抵玩, 仲要街唔多貨同俾人炒起少少, 好彩最後都以正常價入到:44:

My Toy.18032010.1.jpg

:67: 原來上一隻figure都係DID(哲古華拉), 再之前已係令人爭議嘅HT Batman