Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 素組 1/48 RX-78 Gundam 11/3 追加噴埋消光完成相

Actually I love this series more as this one is exactly the same as 台場 version, so I can repro ...
RRAAYY 發表於 8-3-2010 08:01 PM

認同:61:
D夾口好多
fourson 發表於 8-3-2010 10:46 AM

夾口不算多的了,要解決亦不算難事。
&ptid

呢隻係主打大隻兼簡便,用MG/HG果種要求去睇根本係捉錯用神。
我都讚成呢隻野係好有改造潛質 ...
WonderJimmy 發表於 8-3-2010 01:41 PM

我覺得 bandai 好大機會出隻"著燈版"!
睇完心郁郁想整番隻
大舊金 發表於 7-3-2010 02:09 PM

便去吧!
總結一下吧:我覺得是 Bandai 把模型普及化再推前一步,Bandai 利害到甚至不用玩家用工具(eg: cutter),不用懂上色,不用噴筆,也可做一個"見得下人"的完成品,而且還是大比例的完成品,滿足感更是非足以為外人道!Bandai 亦放棄無謂的 detail 位(其實就算 PG, 亦有這個趨勢),一心把完成模型的時間再縮短,把當下越來越沒耐性的玩家,拉回來模型市場;定價方面亦算考慮週到,說不上太貴,因一睇見到咁大隻,7800 yen 和當下的玩具比,又覺得幾值咁,而且那班"越來越沒耐性的玩家"在這個價位的消費力是沒問題的。還有別忘了,bandai 還可以用此"模",出多九個 ver. 來掠水呀!
就因為佢大隻,所以容易改,合我心水
koo9726 發表於 8-3-2010 07:22 PM

期待成品:handshake:
期待成品
treelazy 發表於 8-3-2010 11:19 PM

未買,買左先改:77:
我覺得 bandai 好大機會出隻"著燈版"!
hk小文 發表於 8-3-2010 09:50 PM

有得好似台場1/1咁著燈的話,我一定買多次!!:71:

的確,時間就係得咁多,但越來越多玩意,你又要出得咁密,點樣簡化模型製作過程成為第一大課題; 始終想買多啲,都要人地砌得多砌得快先得架。
今晚去左旺角... 唔多覺眼, 唔通賣晒??
:71:
未買,買左先改
koo9726 發表於 8-3-2010 11:30 PM

快啲買..........:75::75::75:
總結一下吧:我覺得是 Bandai 把模型普及化再推前一步,Bandai 利害到甚至不用玩家用工具(eg: cutter),不用 ...
hk小文 發表於 8-3-2010 10:48 PM
:71:support , one MG need 4 hours to make it , I feel so long ( I built up a MG ziong in 4 hours is faster than lot of people ,but I feel so long la. MG ,PG used lot of time to make the "bone " but under 3% people show MG,PG "bone" to others ."bone " waste us a lot of time . :53:
:handshake:
快啲買..........
treelazy 發表於 9-3-2010 12:11 AM

等日版中
頭像被屏蔽
總結一下吧:我覺得是 Bandai 把模型普及化再推前一步,Bandai 利害到甚至不用玩家用工具(eg: cutter),不用 ...
hk小文 發表於 8-3-2010 22:48

如果佢肯出套武裝,有雙Bazooka、Hyper Hammer、長矛,我都會buy埋