Toysdaily 玩具日報

查看: 53558|回復: 120

[個人收藏] 素組 1/48 RX-78 Gundam 11/3 追加噴埋消光完成相

個半鐘完成,不難砌,明天滲線和上水貼。
真的不得不佩服 bandai 的啤模技術,確是出神入化,7800 yen 令你俾得心服口服,沒了煩人的骨架,砌起上來實是爽快,市場定位非常準確,for 一班已懶得砌 MG 的人,一班眼矇手震但仲想砌下野(如我)的人,五隻色兼 Ka.ver 是跑不掉的了!唯一不滿是竟然是"水貼"!為甚麼不是"刮貼"!"水貼"很易失手的嘛!

終於上埋水貼了!貼了差不多兩個鐘;滲線也是差不多用了兩個鐘,即總工時約六小時便完成了。擇日噴浸消光便完成了!但近排真係噴唔到,太太太潮濕了!

趁濕度低,做埋消光了。
IMG_1051.jpg IMG_1052.jpg

更多照片在此:
http://hk.myblog.yahoo.com/iamsiu-man/article?mid=7355

相關帖子

:71:
唔錯!:71:
GOOD!同想象中咁好!
頭像被屏蔽
good job!! :71:
正~ 唔知會唔會出渣古
Happy to see your post here again!  Support!  :)
大...:73:
how's the new 無水口 design? I ordered this and the new MG unicorn too.  But they haven't even released in Japan yet... I wish they will plan to release 渣古, 大魔, 老虎...etc. especially 自護號!
:71::71::71:
回復 12# hondacl7

都有水口架,唔係無水口設計。

不過粒半鐘啪得起仲要大大隻又真係唔錯,呢條LINE大可以玩落去!!:43:
回復  hondacl7

都有水口架,唔係無水口設計。

不過粒半鐘啪得起仲要大大隻又真係唔錯,呢條LINE大可 ...
WonderJimmy 發表於 5-3-2010 11:16 PM

水口已做到極細,夾口的高低級亦極微,用沙紙稍稍打磨便會沒了。粒半鐘啪得起真的大把市場,身上的刻線真的呃得下人,"臘"下眼都好精細咁。