Toysdaily 玩具日報

查看: 20846|回復: 112

[吹水專區] 喺外國讀書/住嘅朋友歡迎入黎 (香港嘅朋友都得架)

:65:

我係喺英國嘅Bournemouth讀緊大一, 去年九月返英國前因為要揾SHF嘅野, '誤打誤撞'咁就入咗黎TD呢個毒坑:26:
黎咗TD咁耐, 我發現有小部分嘅大大們只係用(或常用)英文溝通, 所以我想睇下有幾多TD嘅朋友係喺外國到讀書或喺外國到住.
最想知嘅係有冇大大係喺英國讀書, 因為'坐埋同一條船'嘛:35:

我大學嘅其中一個campus: Kingston Maurward College(kmc), 全部有關動物同埋戶外學習嘅堂都喺呢到上, 佢亦係我上堂嘅地方

講倒玩具, 我之前都有玩高達模型, 不過已經放棄咗:38:
而家只係玩s.h figurats 同埋 Figma (雖然重有一隻Transformer嘅GTR同埋三隻裝著[Kiva Kiva Form, Kiva Dagger Form, Den-o Sword Form])
高達模型嘅某部分Exia Collection:

某部分嘅s.h figurats收藏:

只係得兩隻figma:

仲有隻Transformer GTR:

講倒呢度, 希望可以快啲認識倒其它喺外國到讀書或喺外國到住嘅大大們, 一齊交流下, 分享下喺外國生活下買嘅玩具同幫佢地影嘅相:77:

講咗咁多野, 其實我係唔識寫/打中文字架, 大部分都係用Vista Slide Bar啲translator翻譯出黎, 所以如果小弟有咩錯字, 請唔好見怪:64:

順帶一題, 我係堀北真希嘅fans, 唔知有冇其它大大都係呢?:35:

無聊一影 英國夜景 從Derby走到Bournemouth
http://www.toysdaily.com/discuz/thread-123993-1-1.html
無聊一影 英國日景 從York走到Bournemouth
http://www.toysdaily.com/discuz/thread-124113-1-1.html
頭像被屏蔽
回復 1# heinting

報到~ 小的正在澳洲讀MASTER IN HR YR 3~ 仲有三科至KO~~
呢邊買日本玩具的話, 款少, 價錢貴三倍左右 =.="

平時用學校既PC打唔到中文~ 依家用緊自家用LAPTOP ^^"
響外國讀過書既算唔算?
bad-aries 發表於 5-3-2010 03:32 AM

可以:73:
喺邊個國家讀過書?
回復  heinting

報到~ 小的正在澳洲讀MASTER IN HR YR 3~ 仲有三科至KO~~
呢邊買日本玩具的話, 款少,  ...
Called_Wind 發表於 5-3-2010 07:33 AM

master, 勁:79:
我呢到日本玩具唔多, 大約貴兩倍左右
所以我喺ebay買就算:38:
我聽啲fd話HK Yahxx Dictionary有得用中文輸入法, 可以係學校到試下 :73:
(唔知係'筆劃'定係'字形')
~路過一下~
頭像被屏蔽
吾知多倫多算吾算呢? you know most people consider 多倫多 is 香港殖民地:26:
~路過一下~
himhimhim74 發表於 5-3-2010 10:52 AM

路過嘅masked rider?:(
美國, 西岸沿海三個州都住過.
bad-aries 發表於 5-3-2010 03:42 PM

美國, 我去都未去過:38:
西岸沿海三個州係唔係加州果啲?
吾知多倫多算吾算呢? you know most people consider 多倫多 is 香港殖民地
hondacl7 發表於 5-3-2010 04:31 PM

硬係算啦:73:
香港殖民地:DD
頭像被屏蔽
加洲係其中一個, 果度既其中一個特色係無自由神像.
bad-aries 發表於 5-3-2010 04:53 PM

個個洲都有自由神像架?:@
I'm in Toronto too....
香港殖民地:(

Japan Toys here are more expensive than HK:help:
Western Toys here are either slower than US.... OR even no show~!!:angry:
I'm in Toronto too....
香港殖民地

Japan Toys here are more expensive than HK
Western To ...
Trowa 發表於 5-3-2010 07:47 PM