Toysdaily 玩具日報

查看: 19444|回復: 42

[其他] 傳 說 中 的 古 天 樂 玩 具 收 藏

22.jpg 44.jpg
33.jpg 11.jpg

古天樂雖然年屆38歲,但仍然童心未泯,買玩具買到開倉儲存,去年他斥資600萬元在沙田買下一個960平方米的貨倉來收藏心愛玩具,置身其中,令人無法置信自己是站在一個位于沙田火炭的貨倉內,因為偌大的地方,布置得像個有品味的家居和收藏館,家私全來自歐洲,天花板懸挂的水晶燈價值20多萬元,一張沙發也要幾十萬元,實在是下重本。古仔將貨倉劃分為收藏珍品區和優閒區,收藏區內擺滿了如真人般大小的玩具,近十年來好萊塢電影的英雄如蜘蛛俠、蝙蝠俠、鐵甲奇俠及黑武士等,都可在這找到。看著這些收藏品,古仔顯得十分滿足,問他會否考慮開放給外界參觀時,他說:“不會啦,我怕有任何損毀,因為這裏有好多是限量版公仔,想再買回就好難。”
:69: 直頭係玩具博物館 ~~~  :75:
好正:time:....dream 模型房
太邪惡了:79:
直頭係玩具博物館 ~~~
aucrazy 發表於 3-3-2010 12:51 PM

你講得啱...
真係好似個1比1 博物館咁...
之前佢出過本書, 就係講佢d 玩具...
都有佢呢個玩具倉既相..
好正:71:
睇唔到玩具wor

應該係電影道具博物館 先真..

好多都係油麻地渡船街果間 X風做既. 你睇佢得普通版Spider man,. 原本有套黑色既, 但係去大陸度身做肌肉body果時比人偷左, 賠死間野重要絕版冇仇報
火炭 10000 呎倉....
但唔係自己屋企要成日搓車出去先有得睇就真係有d攪笑左小小 !!!
個倉唔租比佢果野真係頭痕 !!!

有米,係唔同d~~:54: 如果我係李超人, 我會起一棟樓放玩具~:34:
玩具在屋企會開心D
但唔係自己屋企要成日搓車出去先有得睇就真係有d攪笑左小小 !!!
個倉唔租比佢果野真係頭痕 !!!
locat 發表於 3-3-2010 01:32 PM

係買,唔係租
反而呢一刻令我最中意既係d 1比1 既star wars....
真係好攞命:50::71:
古 天 樂 的 收 藏 品 中, 我 只 想 要 ( 亦 一 定 會 買 )

1:1 Star Wars Yoda
:34::71: