Toysdaily 玩具日報

查看: 2959|回復: 13

[分享討論] [IRONMAN]感覺上一次又一次比HT呃.......

上年一直睇到HT個舊化版IRONMAN好靚好正,
不過覺得貴左少少所以無買到,
但原來女朋友見我仲意,
佢靜靜機訂左一隻比我做生日禮物,
雖然過晒我生日都未有貨,
但係無所謂LA,好野唔怕等。

點知上星期行一行兆萬,
真係嚇左我一跳。
點解完全唔同晒樣?
走晒樣,無晒金屬FEEL,自問接受唔到。
雖然知道樣版同真正到有會打少少拆扣,
但係點解會相差咁遠?遠到直頭係兩個PRODUCTOR出既兩款玩具。
差別大到好似比佢呃左咁。
都唔知要唔要好,好煩。
其實有無得退訂?

下次買佢地D野都係等呢度D爸打出REPORT先夠敢買。
有得退~我都退左~
其實仲有一次中招既就係JOKER VER1,
佢突然出個DX版,樣又靚D,又有返第一套衫,
又多D配件同BODY,令到我好灰.................
不過叫早左大半年玩,算數。

但今次...........
其實仲有一次中招既就係JOKER VER1,
佢突然出個DX版,樣又靚D,又有返第一套衫,
又多D配件同BODY,令到 ...
norip999 發表於 22-2-2010 01:56 AM

我一知道左會出DX即放~仲有錢落袋^^
不喜歡就退訂啊...讓HT記取教訓...:45:
頭像被屏蔽
留意過之前所有試版  見返呢隻正式版  真係大跌眼鏡  當佢係玩具  可玩性係高o既
但有幾可當 figure 係咁玩 ...
Artoo 發表於 22-2-2010 09:29 AM

冇錯, 買得12", 好多人都係想珍藏, 買得damage版, 都係想d damage effect 好先去訂,
而家完全同想法唔同矖, 所以你見好多大大們都當佢係可動手辦一樣, 自己repaint, 粗玩.
我原先都係想珍藏, 而家日日都當佢係山口式和 figma 咁玩, 又唔怕玩爛, 爛左就成為正式 battle damage 版....勁....你話ht 出過邊隻12"可玩性係咁高.
所以這隻只係 playable toy, 已經唔係 collectable toy.
上年一直睇到HT個舊化版IRONMAN好靚好正,
不過覺得貴左少少所以無買到,
但原來女朋友見我仲意,
佢靜靜 ...
norip999 發表於 22-2-2010 01:50 AM

但係女友送既生日禮物的話就唔同咁講啦,諗清楚先退喎,一返心意~~~
我想問我發覺好多人都有退訂,咁有無現貨賣呢?因為我無買之前隻mark 3
waiting list la
same feeling as 樓主.
如果我有買初版....呢隻一定唔買.....
如果我有買初版....呢隻一定唔買.....
嘉美尤 發表於 22-2-2010 11:51 AM

我就初版珍藏, 呢隻bd 就粗玩.
玩花左都唔怕....