Toysdaily 玩具日報

查看: 4497|回復: 17

[其他] 投 票 : 製 造 商 應 告 訴 客 戶 將 會 多 少 版 本 推 出 嗎?

Joker - 3 款 :47:

Batman - 3 款 :42:

Bruce Lee - 5 款 :31:

John Connor - 2 款 :30:

T-600 - 4 款 :38:

Iron Man - 暫時 5 款, 至少還有 4 款.....:59:

AVP - 無限款.....:70:

T-2 洲長 - 至少 3 款.....:69:

MJ - 至少 5 款.....:55:
頭像被屏蔽
如果你玩SHOW HAND, 你會開埋底牌比人睇, 先叫注嗎?
最好la
唔係人人都係有錢佬
見新ver就照買
對HT 唻講,,,,,,,一定冇可能,,,,,,,,,,,:42:
站在買家立場,當然希望知道有幾多版本會出,但實際上又無乜可能。
1. 制造商未必一開始就計劃會出多少版本
2. 就算一早有計劃,一定會逐隻出,睇市場反應,隨時可叫停或計續。
好難做到.........
其實問題不大
應該!最好買咗之前幾款再買新版本應有折扣或特別贈品;另唔好差少少又當新版,好似dx咁,真係第二個款我都心甘命底俾錢
應該!最好買咗之前幾款再買新版本應有折扣或特別贈品;另唔好差少少又當新版,好似dx咁,真係第二個款我都心甘命底俾錢
其實都係攞黎講...
冇咩可能...
好似有人買波鞋買"L...V"咁...
佢地夠成日出唔同款, or同款唔同花唔同色啦....
人地會好甘心咁買...
人地唔會計咁多, 講咁多...

但點解figure, 出唔同款, d 人會覺得生產商唔啱???????
講到尾咪係商同客既立場問題.......所有野只會從自己著數方向去諗.....無結論既討論
預先透露自已商業策略=打開口牌
商業社會,邊有人敢做呀,博執咩:58:
講到尾咪係商同客既立場問題.......所有野只會從自己著數方向去諗.....無結論既討論
O_biscuit 發表於 20-2-2010 11:19 AM

都唔可以咁講

每個人都知道 T-2 洲長 有戰損版 (HT 早已爆響口, 差在未正式宣布), 一樣大把人訂....
好個別既 ∼
好似mj sell的除左名之外,就係佢經典的造型,出幾隻唔奇,
反而joker ver1同dx1 就差d, ver1比我感覺好似試版甘.......
賣方無責任要講明有幾多ver,不過一早講令買方有預算當然更好啦
好個別既 ∼
好似mj sell的除左名之外,就係佢經典的造型,出幾隻唔奇,
反而joker ver1同dx1 就差d, ver1比 ...
自由之翼 發表於 20-2-2010 11:42 AM

Biohazard 5 Chris 同 Wesker 第二版在很短的時間內宣布, 兩個版本一樣掃清 :75: