Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 老婆叫我貳選ㄧ

有左 BB 再買玩具比 BB,如高達、SIC、12 吋呀........
有左 BB 再買玩具比 BB,如高達、SIC、12 吋呀........
上下盤 發表於 19-2-2010 11:04 PM

生仔就話,生女..........
仲要諗緊係BB啦,係時候放低d玩具去另一個人生階段喇大大~~~~:71:加油
That's why I haven't got a baby................ :shy:
頭像被屏蔽
邊個話女唔玩高達?  上次去高達展, 成班校服小妹妹響櫃前面講高達玩具經, 阻鬼住晒我睇高達, 所以我索性 ...
bad-aries 發表於 20-2-2010 11:46 AM

Why I cannot meet them and make friends with them................??? :63:
頭像被屏蔽
Over 16 is OK............... :shy: U know, casue I haven't got a girlfriend................... :shy:
真唔明點解女人咁鍾意迫人2選1?
老天尊 發表於 19-2-2010 03:31 PM

講得啱! 唔通大大太太有了BB後就唔買佢嘅心頭好?
沒可能吧!

有了BB自然會放全部心機去BB處.
我覺得你太太只想要你節制點, 且看看你是否成熟吧!
若你此刻承諾不要玩具但往後 "出議反議", 那就是大大不成熟之表現;
往後一只玩具也不入,我信大大亦難做到。 與其要偷偷摸摸走私,
何不現在與太太有商有良? 一家人嘛!
所以不要墮入這 "二揀一" 的圈套喔!
生左至算la~~~~~~~~~~~~:34:
I am the same too.  also Twins boys.  they are 21 months now.  My wife never ask me not to buy.  but when you are busy with your baby,  you will not have much time for toys anyway.  

I bought a few since the boys arrived.  but I also cut a few series such as MG, HCM Pro.  

小弟BB剛剛出世無耐, 仲要係打孖, 響錢方面真係有D手緊.
太太無叫我唔好買, 只係買小D.  而家都真係無乜時 ...
bad-aries 發表於 17-2-2010 11:33 PM
Also when the baby grow older.  you can go toy shopping with him,  Priceless

I start to enjoy that now.  When i got home from work,  either one of them will greet me near the door said " papa"  that is also some experience you can't get from toys.  

yes, correct! I want baby ar....

but I guess the final goal of my wife want to fall out a ...
mkyfk 發表於 18-2-2010 01:27 AM
邊個話女唔玩高達?  上次去高達展, 成班校服小妹妹響櫃前面講高達玩具經, 阻鬼住晒我睇高達, 所以我索性 ...
bad-aries 發表於 20-2-2010 11:46 AM

我都無見過!但我有一次在信鵝2樓看玩具時,見有三個女仔在咸諜門口論女優,又話這個美,又話那個好,非常開心,........我?當堂O嘴lo{:3_129:}

有了BB自然會放全部心機去BB處.
我覺得你太太只想要你節制點, 且看看你是否成熟吧!
若你此刻承諾不要玩具但往後 "出議反議", 那就是大大不成熟之表現;
往後一只玩具也不入,我信大大亦難做到。 與其要偷偷摸摸走私,
何不現在與太太有商有良? 一家人嘛!
fktuen 發表於 21-2-2010 10:33 PM

偷偷摸摸走私??....hahahahha...現在正是:67:, maybe I need more 節制點....:78:
攪笑.....大大你自己話呢 ~:34:
回復 44# 龍珠迷

BB!