Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 老婆叫我貳選ㄧ

:67:人生自古誰無要....
LV同BB,你揀邊樣:66:
同老婆講 : 我而家買既玩具係留待日後俾BB玩既~~
得罪講句...

如果這裡一面倒說「要玩具唔要仔!」... 那麼閣下是否照做?...

結得了婚... 大人來了... 這算是人生大事... 還是自己想清楚吧...

反過來說... 連生不生仔都要上網問... 如果是曲線想說太太有喜的話那就算... 否則代表閣下還未有做父親的覺悟了...

總之... 自己慢慢計劃一下... 孩子與玩具... 如何兩者兼顧吧...

呵呵呵...

小櫻上
玩玩具開心過玩bb:43:
揀玩具啦!:34:
回復 19# 小櫻

hahaha...thanks!

you are right! 我當然是要BB啦,只不過老婆要求咸玩具的壓力越來越大,所以上來吹吓水姐....
如果老婆相信你的自制能力,根本不會迫你揀。說到尾不又是一個“信“字。
緊要生bb先啦..出左世之後都可以繼續買架..咪當買俾個小朋友囉
{:3_147:}梗係生bb先啦.....bb係一件好好玩既玩具黎嫁....您睇'萬寧'妹妹幾可愛......
小弟BB剛剛出世無耐, 仲要係打孖, 響錢方面真係有D手緊.
太太無叫我唔好買, 只係買小D.  而家都真係無乜時 ...
bad-aries 發表於 18-2-2010 02:33 PM

打孖係勁喎!{:3_137:}
真唔明點解女人咁鍾意迫人2選1?
老天尊 發表於 19-2-2010 03:31 PM

例如我同你阿媽跌落海你救邊個先:(
老天尊 發表於 19-2-2010 03:31 PM
因為女人明白男人係博愛喜歡享齊人之福......
四郎好你好多!老婆七月生bb,但今個情人節的禮物係神話冥蟹:43:
頭像被屏蔽