Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] "Guyver" Zoalord - Imakarum Mirabilis 獸神將 - 伊瑪卡拉姆

thanks 大大. 好詳盡既報告, 須然真係有的唔值但都係會入.
diokfic 發表於 18-2-2010 09:22 AM

鍾意既嘢冇辦法,不過就算入都記緊要驗貨驗真啲,小弟都見過有明顯上色較差既貨,希望師兄買倒靚貨。。。。。
多謝分享正相
矢吹丈 發表於 18-2-2010 12:55 AM

Thx!!
型 加 帥~~~~~~~~~~~
買左, 即刻拆盒玩下.......COMMENTS:--

1.) PRICE - 好貴.......原來買左咁多隻 GUYVER系列, 最貴係佢.

2.) 外形 - 真係好正.

3.) 可動 - 我要求不高, 又唔會做高難度動作. OK.

4.) 設計 - 要換裝甲的方法, 真係好失望. 好怕拔出, 插入零件時, 有斷情況. 如大大所講, 真係換一次唔會再換件.

5.) 包裝 - 好好的設計, 不過可以轉用一個比較平的包裝設計, 減低成本, 定價......因為個包裝對我係無用......已經係垃圾桶.
買左, 即刻拆盒玩下.......COMMENTS:--

1.) PRICE - 好貴.......原來買左咁多隻 GUYVER系列, 最貴係佢.
...
暗黑王風雷 發表於 18-2-2010 11:41 AM

恭喜跳咗火坑:he:。。。。。
1) 好同意,真係巧貴,好彩小弟只一條心將彈藥放係呢個系列上,否則以呢個價買件全膠玩具真係有點兒哪個。。。。。
2) 如果外型唔是咁好呢個價真係望完就算。。。。。
3) 其實又無要求隻公仔可以做倒超高難度動作既,始終佢賣既係外型,只不過加埋可動就更加錦上添花咁唧。。。。。
4) 真係第一次玩換甲玩到個人興晒,仲要俾佢啲尖位督親。。。。。
5) 小弟又覺得唔好掉咗個包裝盒啵,因為覺得玩具同包裝盒其實係一體,無咗個盒,好似件玩具唔完整,而就算有乜依郁,都可以入番個盒,件又唔使驚唔見,真係好好多架。。。。。
小弟都相信長短腳應該會是整批生產模有問(脊柱側彎就不能肯定),亦試過好似師兄所講一般將小腿向上再頂 ...
加爾貓 發表於 18-2-2010 09:48 AM

..hmm... i don't know then.  But I will transform my Zoalord again tonight & let you know the result.
..hmm... i don't know then.  But I will transform my Zoalord again tonight & let you know the re ...
roundbun 發表於 18-2-2010 12:17 PM

勞煩晒師兄。。。。。
死啦....仲未入

千千聲........一定肉赤
humanspider 發表於 18-2-2010 09:09 AM

所以我決定放棄...............
活動性能同之前果隻村上一樣=口=
回復 20# 加爾貓

對我自己情況, 包裝盒唔掉, 連display隻玩具都唔得. 如果要又display, 又另外存盒, 真係做唔到.

散件, 說明書可以用zip bag包住.

而家用呢個方法, 令我可以真正display到 97%收藏.
嘩要8xx啊
咁貴都係想下好了
睇黎我2架巨人殖裝都沒對手了
小弟都相信長短腳應該會是整批生產模有問(脊柱側彎就不能肯定),亦試過好似師兄所講一般將小腿向上再頂 ...
加爾貓 發表於 18-2-2010 09:48 AM

Hi bigbig, i just did "transformation" again with this Zoalord, and luckily, the 長短腳 problem have really been solved after I pushed in the leg further.  Nonetheless, the standing pose is not as stable as the previous zoalord (e.g. Gyuot or BFC 11 ...) :unhappy:
For mine, I'd have it displayed or played without the gold armour...
:67:可惜啊~ 若不是定价太高,我一定把卡拉姆接回家。。。
我聽日都搵個火坑跳, 8xx好甘!但鬼叫自己係死使咩@@。 大家有冇發覺所有神水晶係紅色,但村上由試作体嘅神水晶都到完成体都係綠色呢?
:handshake:正, 但貴:80: