Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖

[詢問] 請問有人玩咭GAME~魔法風雲會~MAGIC THE GATHERING嗎?

我係儲龍的.........所以基本上o既龍我都會儲
煙花 發表於 27-1-2010 03:13 PM

儲咭太貴了,我好少儲
龍單體攻防高,不過好難配COMBO,當年3分藍色已經可以砌到隻絕望化身(黑藍DECK,只需用2張咭...TAP,DESTROY TARGET NON-BLACK CREATURE)
單隻的大怪太易被人KO了,龍又要多MANA出

儲封面同LEGEND好過~
回復  K動戰士渣古

咁人地係咪知道你用SLIVER所以放D EXTINCT果D CARD入SIDE BOARD?
bad-aries 發表於 26-1-2010 02:41 PM

唔係,DESTROY ALL CREATURE係砌COMBO中好常見的
頭像被屏蔽
可能年代唔同了, 果陣有隻wrath of god, 係bury all creatures, 係legend來的, 一副deck只可放兩隻.
bad-aries 發表於 28-1-2010 11:30 AM

係我玩得耐姐~由3rd edit玩到旅法者無玩~
頭像被屏蔽
我玩果陣剛剛出5th, 玩到一排d咭係咁用神器出mana又tap人d地, 由果時開始無玩.
bad-aries 發表於 28-1-2010 11:52 AM

果時多左combo先好玩~,以前玩快攻紅/白真係好單調,有左combo要成日估對手下一步,有時會俾d新奇的combo玩死,出到"齒輪"時更加改變狂加mana先可以出大怪的模式,3分已經出到隻8/8生物,就算快攻deck都要考慮防守,令砌deck的變化多好多~
頭像被屏蔽
但係變左上一版既咭差唔多經已完全無效, 舊果d deck都差唔多全部死晒, 要差唔多買過晒新既先同d人打到, ...
bad-aries 發表於 28-1-2010 12:07 PM

一半card左右啦,果時暗黑源力,磨卞庫石,蓮花瓣.counter spell...好多都仲有用~
一半card左右啦,果時暗黑源力,磨卞庫石,蓮花瓣.counter spell...好多都仲有用~
K動戰士渣古 發表於 28-1-2010 12:12 PM

睇到我一舊舊.....睇黎我真係太耐無玩
睇到我一舊舊.....睇黎我真係太耐無玩
煙花 發表於 28-1-2010 01:35 PM

你用開咩牌?
你用開咩牌?
K動戰士渣古 發表於 28-1-2010 02:23 PM

最有記憶都係綠色小生物快攻........黑色傭兵...紅色o既燒地............大約記憶只有咁=口=
最有記憶都係綠色小生物快攻........黑色傭兵...紅色o既燒地............大約記憶只有咁=口=
煙花 發表於 28-1-2010 03:11 PM

綠色......!?elf mana定fade生物deck黑傭兵記得難用過rebel,越出越細而且較rebel少特殊combo,紅黑燒地反而好用~
頭像被屏蔽