Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: DDDragonball

[玩具報告] Max合金 機甲戰記 威龍 Report(增加比例圖)

like some brother said, you will feel more happy when you are playing this more and more
ho ho ho!
完全唔中!
呢隻威龍嘅上油方法同Y記嘅PATLABOR一樣係焗漆(又或者叫搪油),係屬於高級數嘅上色,有玩開Y記嘅PATLABOR大大應該知係咩,魂SPEC同佢無論響大小,上色同製作方面真係完全無得比,平心而論,今次MAX隻威龍SIZE係咁多隻MAX合金中最大的,我想廠方放棄金屬物料好可能係同重量控制有關,大家可能會記得MAX GGGG過重的大腿同尾部令到關節無法承受負荷而斷裂,加上大腿的重量直接防礙了擺出有型甫士的能力(因威龍有非常之多的空戰#腳甫士),所以呢隻威龍絕對係上級之選,如果硬要彈,就只有過大的紙盒阻定兼做成令人以為隻合金好重嘅錯覺 (註:魂SPEC個隻威龍係輕過MAX個隻)
大大你好多隻MAX合金喎,我只係買過GODANNER,轉左手,因為發現好易玩到爛。
而家我見隻魔神好平,都心郁郁 ...
K66 發表於 24/1/2010 03:02

WAVE WHAM 鐵巨神 is not 100% plastic. Both legs are made of metal.
I wish D-2 can be out.
Thx for fine photos!
我比較想找番隻魂spec來買呢................
回復 34# wiswis

I totally agree with you~ thatz why I bought this!
影得好details...讚:$
回復 35# genesicgaogaiga

原來有金屬架?多謝更正呀!
Great report & thx for sharing!:71:
這隻太貴了!
真係型, 但唔係想要MG模型, 所以Pass...:)
威龍真係好正~~

不過太貴了如果出R3就好了
影得好details...讚
hehemimi 發表於 26-1-2010 01:44 PM

X2 :$Thx for sharing!
nice post:71: