Toysdaily 玩具日報

樓主: DDDragonball

[玩具報告] Max合金 機甲戰記 威龍 Report(增加比例圖)

:71:
同GFFMC嘅RX-78差唔多高應該
我會買, 不過等佢跌下價先啦
好大隻...同埋好貴:79:
Thanks for the report!:64:
好物、好圖、同好…貴
i always like those size comparison photos,
thanks for posting!
Thanks for the report, will buy it anyway.
:handshake:好靚
請問師兄點樣可以有技巧咁將隻腳前後咁郁?

我嗰隻又係硬到不得了 ... ... 好驚會整斷個較位 ... ...

大大你好多隻MAX合金喎,我只係買過GODANNER,轉左手,因為發現好易玩到爛。
而家我見隻魔神好平,都心郁郁想入,你覺得而家個價抵唔抵買呀?

其實隻威龍真係做得好靚,好想要添,你話佢膠,唔值千幾?其實冇得咁計
WAVE隻鐵巨神全膠炒到千八仍然好多人搵添!

其實問題所在,係佢未出之前BANDAI真係已經有2隻平版
仲要PK在出埋大張正己美型版
有比較之下自不然令人覺得佢"超唔抵買"

佢D細心o既上油,BANDAI個隻膠料色冇得比
但呢D細節係要"買左返去玩"先會發現
但o係鋪頭拿上手一睇,你會未見優點先見缺點
大盒而輕身,定價貴
唉,要好有愛先會帶佢返屋企架
可惜....
嘩~~~原來咁大隻架
黑色三連敗 發表於 23-1-2010 05:26 PM

X2....初時已知大約有幾CM高...不過一比較就知佢都幾大隻吓..
請問師兄點樣可以有技巧咁將隻腳前後咁郁?

我嗰隻又係硬到不得了 ... ... 好驚會整斷個較位 ...  ...
toybb 發表於 2010-1-24 01:38

盤骨JOlN位應該係鐵,一隻手襟住屁股位,另一隻手郁大脾向前向後,係要有爆力,請注意背部有2粒黑色PARTS,建議先除 then after 較大脾位,因為你會好唔覺意用來借力但這位又超弱,小心
大大你好多隻MAX合金喎,我只係買過GODANNER,轉左手,因為發現好易玩到爛。
而家我見隻魔神好平,都心郁郁 ...
K66 發表於 2010-1-24 03:02

其實我都覺得值既,最緊要係自己鐘意就得,係咪?
帝皇萬能俠我個人覺得超正,做型正,合金多,我當年買一金牛找幾條魚,其實都係果句最緊要係自己鐘意就買,祝買得開心!
我都好認同個價等於搵人噴隻MG差唔多,但係唔同係:
大張幫唔到高達做到咁型嘅身型:36:
回復 28# DDDragonball

唔該哂師兄既方法同提醒~ 終於搞掂郁到喇 ^^ :52:

我覺得如果純講價錢黎講(見仁見智),我都覺得係貴貴哋~

我自己就越玩越覺正,無論外型、上色同關節都好好~ :71: 如果有朋友無之前  Bandai 嗰隻,我會建議買呢隻~