Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 有感而發....

在下相信只係過別例子, 我在兆萬都唔知見幾多情侶一齊入玩具舖, 哈哈大笑咁返出黎~~!!
約十年前,我有個女性朋友,佢當時成日話我,亂買玩具,0徒曬 D 錢,仲嚴禁佢當時男友買玩具,佢男友0黎親我屋企都睇到流口水!今時今日,我都叫有個狗竇,而積蓄亦肯定多過佢,佢當日的男友亦已在早幾年分手,而家揹緊街數廿萬,走左個女仔十萬然後潛左水!
那些人的見識淺薄,以為自己0岩曬!但時間可證明一切,誰說買玩具儲唔到錢?當然,當中亦有些際遇的關係,但緊記量入為出,便沒有問題。
說句老實話,係有心儲既,點都儲到,係要洗既,唔買玩具都會洗左去第二度!最佳例子係各位近年大量下載 MP3, DVD, 電影、漫畫、GAME、軟件.......全都是不用錢的,亦即是等於各位買少了 CD, DVD, 漫畫, 入少了戲院.......,省下不少,咁請問諸君又有冇儲多了錢呢?
回復 17# hk小文

Pay less on CD, DVD...etc. but bought more hard disk, ipod, htpc, over charge on highspeed internet...etc. lol!
只能嘆句, 可悲
每樣產品, 包括玩具同名牌手袋名牌衫, 都係某d人o係後面做左唔知幾多野而生產出黎
佢唔明唔緊要, 學識尊重人地就自然受人尊重
hk小文兄所言甚是, 有心儲錢一定儲到, 玩玩具亦唔等於無出息, 各位巴打共勉之
I think I am still lucky since my wife will not say / act like this to me.
She some how shows kind a support to me (as long as the toys I bought is good quality & worth it). On the other hand, she sometimes remind me not spending too much on toys since we have a kid to raise. I am happy with what I got so far!! Don't be upset, Brother!
係D女白痴姐..
講真, 我一樣照泡, 酒照劈, 只不過我係LIKE AGC, 係喜歡買一大堆AGC野擺呀, 那又如何?
宅男, 電車男家下真係好失禮咩.
港女真係要清楚一件事, 宅男同電車男唔係易做, 少個錢都唔得.
你以為正常打工仔一個有幾多人每個月都可以不停買幾千銀玩具, 仲要個個月如是.
宅男, 電車男係今日消費市場簡直係神啦!
班港女如果有幸搵到件宅男真係應該還神啦, 經濟能力大部份絕對係筍盤.
而且個個月最多賣玩具姐, 總好過每個月駛係劈酒界女跳晚舞返大陸玩二五八, 三六九啦.

回復 21# side3net

女人是非常有趣的,她們寧願揀個身光頸靚,識飲識食,但週身無蚊,三十幾歲人一身咭數,仲有幾條街數係身的男人,但這類人卻往住被友性說成是有品味,有型格,她們會嫌人窮,卻不介意人負債,癲起上來仲心甘命抵咁幫條仔揹數,當然結局咪剩抵條數等條女揹0羅...........
致敬
因為有同志哽左呢件港女
毒男路上你永遠唔會一個一行
The most expensive "toys" I got up to date is the PG 00... still only $350US.  Did my wife ever buy ne hand bags, watches that is less than $1000US!  Well... of course I never count my home theater gear, car parts as "toys" :)

At least I really appericate my wife that support me to visit the 1:1 Gundam last summer.  One of my friend need to buy his wife a brand new CLK in order to compensate for buying a playstation!:50:
女 : 見你行玩具店個樣就憎, 成班男人心理有問題

唔通女人行時裝店就冇問題?  如果我女友o甘同我講, 我會話 "甘我唔玩具, 去玩女人"
然後認真諗諗要唔要分手, 如果再一齊落去等於一世唔洗買玩具
女 : 見你行玩具店個樣就憎, 成班男人心理有問題

唔通女人行時裝店就冇問題?  如果我女友o甘同我講, 我會 ...
kentoya 發表於 4-2-2010 12:56 AM

I remember I have seen this reply before.......... Who guys.............??? :(

奇...難道德哥睇到厭左?好少見呢D話題佢唔講下...

下次見到條女同佢講:
"無出色? 我屋企跟左我廿年隻合 ...
ajc188 發表於 23-1-2010 10:58 AM

............... :(  May be.......... :(  But I still wonder why the girl still asking this silly question.  She don't know the interests/hobbies of her BF before dating?
回復  side3net

女人是非常有趣的,她們寧願揀個身光頸靚,識飲識食,但週身無蚊,三十幾歲人一身 ...
hk小文 發表於 3-2-2010 11:25 PM

BINGO!
又係呢 D 話題,好毒 :69:
為她們的說話而煩或嬲你就輸了:77:
又係呢個 topic ?
可能佢男朋友玩女 figure 咪比人咁講囉...
呃呀 ! TD 都有人玩 wo ! 走先~