Toysdaily 玩具日報

查看: 6535|回復: 15

[玩具報告] 最靚的傻瓜~SHF SASWORD~

SASWORD神代劍,希望可以代天上神明用劍斬盡所有宇蟲的騎士,而他自己偏偏卻是宇蟲之一

有著這樣的一個背景應該是一個悲壯冷酷的角色,可惜在編劇手下卻變成了一個傻瓜…(最悲壯一幕都只恐怕是他剛剛溝到女就比溝唔到女的主角殺死一幕…)(又再我想在KABUTO中一眾騎士最應該消滅的可能是編劇及導演…)

但這傻瓜在SHF這系列中卻有異常出色的表現.

這傢伙應該是KABUTO一眾在SHF中最出色的一款,沒有曲腳問題,上色質感很好加上一對亮麗的眼睛,非常搶眼.

簡簡單單滲線效果就更好了.

要說問題方面肩膀的夾口線太明顯,影響了外觀.另一個我覺得可以改善的地方是左腳收劍的位置,現在太突出了,設計上其實應該能夠改成可以推入,那需要收劍時才拉出應該會更好一點.

不過怎說也好,這傢伙真的是十分出色的,值得一入.

現在就等待KABUTO的兩款FINAL FORM.

:71:
:71:
這支我都出左手:34:
這支我都出左手:34:
我未出手
但會出手

個個月都爆QUOTA, 唯有買D想要D GE野先啦/_\
我係連等待都站立係頂點GE男人!
新區撐下warxv兄先!
Sasword 真係出得唔錯~~~
好有心的報告, 好有精美的相(最愛第1張)...激讚 + 十卜:71::71::71:
ZIN,virtualman:
THX!

heishuntam:
應該都覺得唔錯吧.

herrickwok:
....我今個月都未出手已經爆左QUOTA了...

罪兄:
多謝回應.

Somebody_Ex:
真係靚仔的,值得考慮.

roystoy:
係件玩具本身出得貴,特別對眼好搶鏡.
相靚..:71:支持..另外,好難想像一套kabuto會有爛gag位...@%^&*(*%

依隻真係唔錯,冇買開我都有入,扮演佢既山本裕典就真係站係幸運既頂點喇,非常之紅(當然唔及主角水島)
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
相片有官圖質素,好靚!