Toysdaily 玩具日報

查看: 7183|回復: 10

在科幻電影中最吸引我既東東--- 裝甲服

最近放假, 睇咗老占既科幻大作AVATAR, 亦都得閒睇番好多自己曾經最愛既科幻電影....見到好多新奇古怪既機械, 飛機, 戰車, 怪獸......ETC.... 不過發覺原來喺呢類電影當中, 最吸引到我既嘢始終都係呢堆外型古怪, 甚至笨重既--- EXOSUIT 裝甲服

近年來, EXOSUIT 裝甲服喺電影出現既機會亦都越來越多~ 可能係電腦動畫進步吧:43:

算了, 我打中文好慢, 唔講啦~ 去圖:73:

AMP in Avatar (2009)

Alien exosuit in District 9 (2009)

Marauder in Starship Troopers 3 (2008)

APU in Matrix Revolutions (2003)

邊款係你既最愛呢?:58:

AMP或D-9 o既都好. :66:
有Marauder先係真o既星河戰隊.

APU太開揚, 好無安全感.
隊長有玻璃蓋就可能唔使死. :42:
原帖由 Felix_Dev 於 31-12-2009 05:01 PM 發表

十X幾萬隻八爪魚,鈦合金蓋都死定...........:72::72:
細細個已經好鍾意裝甲服X2:65:  (輕便裝)
原帖由 Felix_Dev 於 31-12-2009 05:01 PM 發表
AMP或D-9 o既都好. :66:
有Marauder先係真o既星河戰隊.

AMP格鬥強:71:
D9's Exosuit 火力同武器數量好.......:50: Marauder既火力好似唔及D9's Exosuit:36:

APU嘛.........似係原型罷了:(武器得機關炮, 格鬥同速度又.........:what:裝甲? 有咩??:?

所以FELIX講得啱~~ 用APU的話, 隊長好難唔駛死:x
加料~ 清楚少少再睇真D:handshake:

AMP

D9'S EXOSUIT

Marauder

APU
原帖由 WalkerMachine 於 31-12-2009 05:23 PM 發表
細細個已經好鍾意裝甲服X2:65:  (輕便裝)

小弟鍾意重型多D:shy:
單睇外型我覺得D9'S EXOSUIT最型....可能係最有"東洋"味..?
原帖由 WalkerMachine 於 31-12-2009 05:31 PM 發表
單睇外型我覺得D9'S EXOSUIT最型....可能係最有"東洋"味..?

哈哈~ 因為佢係預咗俾PRAWN(D9裡面D外星人)用~~ 所以好"異型":$

WALKER大大品味一流:71:
原帖由 Called_Wind 於 31-12-2009 05:24 PM 發表

AMP格鬥強:71:
D9's Exosuit 火力同武器數量好.......:50: Marauder既火力好似唔及D9's Exosuit:36:

APU嘛.........似係原型罷了:(武器得機關炮, 格鬥同速度又.........:what:裝甲? 有咩??:?

所以FELIX講 ...

D9又電槍, 機槍, 導彈, 榴彈. 仲有重力投射拋豬姐.:44:
惡到呢...:66:
頭像被屏蔽