Toysdaily 玩具日報

查看: 10036|回復: 29

被人遺忘的拉打情景蛋

幾年前買落, 一共出左三PART, 但之後就無再出.

拉打實在好少有情景蛋, 而這系列都造得好出色, 實在不明白點解有市場都唔出埋去.

而家唯有KEEP住這數十隻情景蛋, 好好咁收藏.

見各大大都做09年總結, 我都影返D舊野分享下~

古迦對零號既經典隻煍場面.

雖然只有掌腳來往, 但就最能反映打鬥既真實一面.

大家既腰帶都見到打到裂開, 造型一流 !

二號既RODERKICK, 七十年代經典ENDING情景, 一句講晒, 百看不厭 !

X 水中肉博怪人, 有水泡造情景, 加埋怪人掙扎動作, 完全感受到打得有幾激烈 !

SKY RIDER 開戰前一刻, 頸巾連埋情景地台, 一陣風咁飛上去, 完全造到個速度感.

STRONG RIDER 既雷電KICK 有幾勁大家都知, 但今次造到由心口發出, 電光四射, 真係靚到無得頂 !

劍既情景主要係用光包圍自己, 由腳到手, 幾乎造到連為一體, 強 !

亞極陀既冰火對決唔洗多講, 個地造仲要做到火柱同水柱既效果, 好正 !

響鬼既音擊係隻蜘蛛既上面表露無遺, 支棒既火更加上速度感, 型 !

雖然唔記得v3 係想打返支咩出黎, 但個情景打到隻怪人出曬就真係好勁, 只係造左 v3既半身, 突顯拳頭既威力 !

龍騎招牌動作, 正, 本身我已經好鐘意, 今次仲到火龍升上黎, 同火炎地台, 掂 !

亞馬遜既野獸作戰方式係最吸引既, 隻怪人比佢撕開兩邊, 個動作真係型到呢 ~

無睇曬一, 二號既strory ~ 大概知佢係打緊自己人, 二號就係一邊睇, 隻二號造到咁細隻, 應該係企到好遠,但咁樣睇就好似細得滯!

新一號出招快到無影, 隻怪人見到呆曬, 旁邊風既情景好有速度感

我最鐘意既情景~ black被打敗既其中一幕, 蝗蟲號為主人犠性, 好感人.....影月造到好大壓迫感 !

加速板555 10秒ko敵人, 最愛佢既地台有555 既影, 兩隻卒仔心口又有被斬標誌, 完全係一瞬間發生既事, good !

大合照 ~ 又要收返埋lu ~:73:

沒有被遺忘噢 ~ ! 我還放在當眼處,每天也會望幾眼的說 !
頭像被屏蔽
超正,我只有BLACK.................:80:
原帖由 keerx77 於 31-12-2009 04:40 AM 發表
超正,我只有BLACK.................:80:

x2
點解響鬼之後唔繼續出啊
BANDAI 成日都係 cut 左 d 好野
新野又越出越唔掂 :50:
Nice collection :71: :71:
正:71:
:50: :50: 大大你解釋得好全神 ......再睇d photos ..好post :71:
:love: good!!!!!!!!!
樓主有d相既取景角度真係無得頂......:$
我都有, 真係好正
唔係咁多人識欣賞既rider旦...不過我自己覺得佢都係一般..眼高手低..要做到有距離感但又不失真絕對唔容易:77:
龍騎個個好正ar><其他到正ar><一個字正
我都有 幾隻  :x
最鍾意係古迦
真慚愧... 我遺忘了!!! :64::64::64: