Toysdaily 玩具日報

查看: 22872|回復: 19

[原創][玩物情景]自製SHF+裝著幪面超人場景~~! 可動figure還是擺場景才好玩!

經常不知道如何擺放愈買愈多的玩具, 有時我會求其擺個pose 好似展品咁一列列擺放
但最好玩的還是擺場景和重演劇中的場面! 當然空間和時間是很重要的~
因為背景紙不夠大,這次直接用閃光燈拍,可能效果會較錯,但只想分享擺出來的感覺,請見諒..
第一景~ decade中響鬼世界的場面

以下圖片從不同角度影~

轟鬼 及背後很細的威吹鬼(因為很難就角度所以威吹鬼沒有特寫:o )

Diend打鼓~ (雖然紅響鬼,響鬼有兩支音擊棒,但我都係唔忍心+冇信心將佢塗成淺藍色...)
及背後的斬鬼~

decade和FFR後的響鬼:x

"怪物"便"請"了古迦的甲蟲客串...看牠無辜的樣子:no:

這個地台是在一set寵物小精靈玩具中拿的~ 真的很實用, 雖然沒有支架的承托力,但擺場景一流~更能襯顏色!
可惜瑞記開倉時只有兩款...而家o係文具店買就幾貴下:oh:

第二景~agito怒斬...浦太郎!?

G3-X在旁協助!

因為沒有買unknown的怪人三合一套裝,所以再次"請"了浦太郎被打~! 反正都是用棍(竿也差不多啦...)

老老實實,我都冇諗過架車個輪可以扣得實隻agito! 係我玩玩下o既時候發現o既:D
隻agito 好似飛出左個櫃咁,真係好型:46:

個地台呢舊野可以頂住架車:DD

多謝各位觀看:64:

正~:$
agito個pose正到爆:$
如無意外下星期會有agito玩:$
好型AR:$
太強了:$ :$
正:$  :$
響鬼ffr個幕好正:$
勁力∼:71:
斬鬼的吉他沒有插向怪物... 怎樣打?:58:
原帖由 魯烈火 於 31-12-2009 05:53 PM 發表
斬鬼的吉他沒有插向怪物... 怎樣打?:58:

冇睇響鬼:(但唔想兩隻做同一動作, 便擺了彈結他的動作:78:
d地台唔錯喎~!!:71:
:71:
agito正爆:35:
:71: