Toysdaily 玩具日報

查看: 25882|回復: 32

紅渡覺醒!! 惡魔們的帝王!! 魔牙。帝皇形態

作為 S.I.C. 的收藏家, 我可以肯定的說: 這只 Kiva Emperor Form 是站在最頂端的!

外型經安滕重新設定後, 其霸殺之氣比原設暴升百倍. 我相信這亦是你和我喜歡 S.I.C. 的原因!

正面全身圖. 找不到可以挑剔的外型!

背後亦有不少細緻的雕刻及紋路! 斗縫以軟膠製成, 但比較重身, 故把玩時斗縫經常跌下......

佩件方面, 不算多也不算少! 4 對手, 小龍加小蝠, 帝皇之劍及 8 粒極細的小幫手.

安全問題, 我已經將那 6 粒小傢伙貼死了!

全身的雕功細緻. 心口, 腰帶, 前臂位盡顯功架!

可動性是一盤的好! 肩甲對活動性亦沒有太大影響!  但仍避不了 S.I.C. 的通病...... 軟手軟腳......

總括而言, 這只帝皇形態是一件有買貴, 冇買錯的極品!  可以肯定成為 D.M.S. 2009 10 大 Best Buy 之中佔一席位!

外型 (45%) 42
可動性 (20%) 15
佩件及 Gimmick (20%) 14
價錢 (15%) 9
總分: 80分
我都有入:$
限定根本就係選一d人氣很高的角色來出:angry:
:$
原帖由 yugi 於 28-12-2009 03:18 PM 發表
限定根本就係選一d人氣很高的角色來出:angry:

o甘又唔一定的,就好像2009魂會場限定的未契約桃麼麼,
你覺得佢好有人氣咩:78: :78: ,
如果有人氣就唔會由65魚插到30幾魚啦:blame: :blame:
請問大大是在什麼地方預定的呢?
原帖由 xoxokin 於 28-12-2009 03:38 PM 發表

o甘又唔一定的,就好像2009魂會場限定的未契約桃麼麼,
你覺得佢好有人氣咩:78: :78: ,
如果有人氣就唔會由65魚插到30幾魚啦:blame: :blame:  
成套電王d細路都係睇桃桃果班異魔神啫,點會人氣唔高:(
可能d人諗住用原本隻sic自己油先唔入:(
原帖由 Smarties8 於 28-12-2009 03:43 PM 發表
請問大大是在什麼地方預定的呢?

7/F, Sino Centre.  :)
魔王kiva真係好靚~~~!!!:help: 希望會出埋dark kiva啦~~~~
Your photos are so great!!! :handshake:
Support!  :$  Your photos are very poisonous.:handshake:   Fortunately, I already got one.:shy: The joints at the ankles of mine are a bit loose.

德哥,少有地擺多左pose,可見你對佢既喜愛程度:he:
真係好正同好毒呀~不過冇能力負擔佢既價錢:no:
:56: 後悔沒訂
呢隻邊有得唔買, 可以話係咁多隻SIC限定其中造型最好既一隻, 原本既look唔使點改都已經好靚
原帖由 Douglas.M.Saint 於 27-12-2009 23:39 發表
外型 (45%)
可動性 (20%)
佩件及 Gimmick (20%)
價錢 (15%)

嘩~  呢個"德氏評分標準"強呀~!!