Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: wildpig

Gundam 00 S2 - TVB Next Sat 10:30am

不是吧!?
真是找祖兒唱?
死得啦...........影衰高達:53:
好在我是早就看了日版.......
已經不看無記播的版本了:55:

我去聽翻UVERworld唱仲好~
近期去看了UVERworld上年的武道館演唱會,
1個鐘頭多點~他們只是唱了3-4首慢歌...
一開場就是唱驅魔少年OP,再來就是gundam 00第2季op~
根本好像不用換氣........hk的歌手去學學人家啦=.=
一口氣唱3-4首快歌...也沒氣喘過(首首4分鐘up..........:68:)
原帖由 K66 於 28-12-2009 10:47 PM 發表

00原裝DVD出得好快呀,上半季2盒加埋都係5舊水,買左咪可以任你聽乜配音都得
而且,呢個年代,自己鍾意聽日文,網上大把種子
電視係免費娛樂,投訴都冇用,只好Fastforward跳走佢唔聽首歌了.
因本人都幾支持tvb o既粵語配音,覺得比正版dvd o既粵語配音好,甚至覺得以香港黎講算最好,所以一直以來播Gundam都會錄底一套收藏,但整首咁o既歌真係錄得無癮:70:好似鋼鍊咁咪好law:42:

原帖由 stonekeung01 於 29-12-2009 01:54 PM 發表
因本人都幾支持tvb o既粵語配音,覺得比正版dvd o既粵語配音好,甚至覺得以香港黎講算最好,所以一直以來播Gundam都會錄底一套收藏,但整首咁o既歌真係錄得無癮:70:好似鋼鍊咁咪好law:42:

當年鋼鍊雙語, 日文聲道出返日文歌:71:
原帖由 stonekeung01 於 29-12-2009 13:54 發表

自己個人覺得香港買正版DVD真係好抵了,所以先提供各位大大買返套.
可惜DVD用唔到TVB條配音啦,因為又另外收錢架.
相比之下,DVD版搵街外人配,唔止人聲唔同左,連翻譯方面都不盡相同.

本人o係tvb forum開左個topic表達意見,希望各bro.留言一句支持下:http://forum.tvb.com/viewtopic.php?f=35&t=74869,雖然未必有用,但希望盡一份力,thx every bro.:64: :64: