Toysdaily 玩具日報

查看: 5962|回復: 19

Gundam 00 S2 - TVB Next Sat 10:30am

D模型價又會升.

相關帖子

GN零零零零 零零高達
:69: 聽到都打冷震
原帖由 herrickwok 於 26-12-2009 08:20 PM 發表
GN零零零零 零零高達
:69: 聽到都打冷震

代理名 00高達

原帖由 戀愛小王子 於 26-12-2009 10:28 PM 發表

放心...小道消息...
:36:
大部份時間都會叫番英文 double o

少部份時間會以代理名 00高達
第一季最後一集最後一段王留美佢地都係叫"GN零零零零 零零高達"
今日佢播"宣傳片", 都好似係叫零零
(我聽日文版, 係其他人話我知的)

都唔知無記想點
之前係咁叫人"艾斯亞" "艾斯亞"
套片又叫天使的軌跡, 唔知頭唔知路就唔知佢天咩使

好心佢啦, 好地地有能天使唔叫叫人艾斯亞, 好似驚D細路記唔到邊個天倏打邊個天使咁, 搞到D名咁鬼難聽
希望D R魂會再版,未買武士道版AHEAD同佢部GN FLAT架我...
原帖由 herrickwok 於 26-12-2009 23:41 發表
第一季最後一集最後一段王留美佢地都係叫"GN零零零零 零零高達"

都唔知無記想點
套片又叫天使的軌跡, 唔知 ...

其實而家D高達名,都玩死唔少玩具店員
或者重裝,特裝,武器,乜天使,物天使,真係記死人
有日去EXPO,有個小朋友話,我想要一部重武裝高達特裝版.個Sales "O"左咀
想了一大段時間,來發現小朋友竟然玩懷舊,想買OVA版Heavy Arm Custom...

回覆 4# 的文章

無線同代理既譯名都成日變
一期同二期唔同都唔奇
好心代理商尊重一下坊間既譯名
慳水慳力之餘又方便推廣
艾斯亞呢D名都係瑞華行要求無線跟o既,都唔知佢地諗乜
wow! Joey is coming!:34: A salute to 王愛明!

主唱:容祖兒
愛與勇氣 拍擋四個要一起去飛
那怕這卑鄙戰術
在天空中裏飛舞 讓正義不會消退
不怕死 爭戰

閃光裏踏出這競技揚 小星星會發光
堅守我心中愛與熱誠 跟好友來力奮
揮出雙手去任意闖 漆黑的討厭壞人
狂風中跟我飄散 憑心裏正義擊退
I will, save~ the EARTH!
愛與勇氣 戰友再一起去飛
那怕這卑鄙戰術
如不休的火 永遠燒!
永去作戰 我永遠也不想退縮
坐上這機器戰士
就去用所有招數 令紛爭不再得見
不放棄
唱:王愛明
全憑那勇氣 全憑那正氣
憑著那鐵臂 火箭一般
通處飛 通處飛

壞事永遠永遠沒休止
願為正氣做風紀
我要高飛萬萬里
到太空顯威風
我神氣

銀河魔星都退避
將魔星奸計粉碎
銀河上再泛起
一片善意 一片美意

求終止一切壞事
將魔星奸計粉碎
銀河上再泛起
一片善意 一片美意

原帖由 herrickwok 於 26-12-2009 11:41 PM 發表

都唔知無記想點
套片又叫天使的軌跡, 唔知 ...

是代理要求的指定名..無得唔用~

原帖由 Gundam@EFSF 於 27-12-2009 09:52 AM 發表
wow! Joey is coming!:34: A salute to 王愛明!

那怕這卑鄙戰術
不怕死 爭戰

堅守我心 ...
唔係真下嘩:50:
原帖由 Gundam@EFSF 於 27-12-2009 09:52 AM 發表

那怕這卑鄙戰術
不怕死 爭戰

堅守我心 ...

高达居然有粤语歌?!:50:
研究容祖兒隻歌係真定假ka?本人覺得如果係真o既話真係醜化作品,所以已send e-mail去瑞華行投訴,因為以tvb作風,唔係贊助商等老細出聲的話,佢地都係唔理,雖然可能最後都無補於事,而且唔係個個都欣賞粵語配音,認為冇日語原聲咁好,但若大家不想看到更不知所謂o既版本的話,希望大家都去投訴一下,出D力
原帖由 stonekeung01 於 28-12-2009 21:17 發表
研究容祖兒隻歌係真定假ka?本人覺得如果係真o既話真係醜化作品,所以已send e-mail去瑞華行投訴,因為以tvb作風,唔係贊助商等老細出聲的話,佢地都係唔理,雖然可能最後都無補於事,而且唔係個個都欣賞粵語配音,認 ...

not a good lyrics of coz, yet, I hv a strong feel that it is a salute to the Old Gundam song!  :76:
原帖由 stonekeung01 於 28-12-2009 21:17 發表
研究容祖兒隻歌係真定假ka?本人覺得如果係真o既話真係醜化作品,所以已send e-mail去瑞華行投訴,因為以tvb作風,唔係贊助商等老細出聲的話,佢地都係唔理,雖然可能最後都無補於事,而且唔係個個都欣賞粵語配音,認 ...

00原裝DVD出得好快呀,上半季2盒加埋都係5舊水,買左咪可以任你聽乜配音都得
而且,呢個年代,自己鍾意聽日文,網上大把種子
電視係免費娛樂,投訴都冇用,只好Fastforward跳走佢唔聽首歌了.