Toysdaily 玩具日報

查看: 11775|回復: 11

[原創][玩具改造]SIC改造假面騎士 Survive Knight 電單車

巳是第4次改電單車了,因有了之前的經驗,巳快手了一點,但當要處理一些要平衡對稱的部分時,都好花時間,為了與騎士夾點,Knight的甲都再次重新上色了 ............

回覆 1# 的文章

好漂亮的電單車, 改得太棒了:shiny:
嘩, 靚仔都呀.....:71:
我覺得玩SIC的最高境界並非用金錢去追求一些特別版, 而係可以自己改造或創作SIC figure. 可惜我冇呢個skill. :30:
教砌模形我就知, 唔知有冇地方可以學吓一些基本的改造SIC技巧呢?
:61: 太美妙啦
我都好鐘意自改既感覺
不過電單車宜家實在冇位放,技術又未到,暫時唔可以咁做住:79:
掛住睇車,冇留意原來係神人甩兄...........讓我再一次讚頌你既強大:61: :52:
原帖由 maohung888 於 21-12-2009 11:56 AM 發表
好漂亮的電單車, 改得太棒了:shiny:

多謝888 兄欣賞 m(_ _)m..............^^
原帖由 iplaytoys 於 21-12-2009 11:56 PM 發表
嘩, 靚仔都呀.....:71:
我覺得玩SIC的最高境界並非用金錢去追求一些特別版, 而係可以自己改造或創作SIC figure. 可惜我冇呢個skill. :30:
教砌模形我就知, 唔知有冇地方可以學吓一些基本的改造SIC技巧呢?

係呀!!我似前都曾用好多錢去追求特別版,開封都唔敢開,:70: 而自己改造用錢小d,反而想點玩都得...........
可以睇吓呢個blog,好勁.......
http://geocities.yahoo.co.jp/gl/bloodsculpter7ver_634/view/200604

原帖由 yoda大師 於 22-12-2009 12:45 AM 發表
掛住睇車,冇留意原來係神人甩兄...........讓我再一次讚頌你既強大:61: :52:

yoda大師太比面了..............:77:

想請問甩大師係用搖控車版還是變形版的車改成?:D
原帖由 yoda大師 於 22-12-2009 03:56 PM 發表
想請問甩大師係用搖控車版還是變形版的車改成?:D

係用搖控車版的.........:76:
大大改的好劲! :71: PRO! 加油!:77:
神級改裝!
劲正!!
頭像被屏蔽