Toysdaily 玩具日報

查看: 8717|回復: 24

古物新入 - 獸屋 1Coin 機甲界鐵之紋章盒蛋

最近發現除咗力士拿同埋裝甲騎兵之外,仲中埋機甲界嘅劇毒,呢種係唔係就叫做「高橋(良輔)毒素」呢?(恐怖大王摩亞調):34:

早幾日係拍賣網發現咗呢套千(?)年古物 - 獸 -- 咳,唔係,係壽屋幾年之前出嘅(好似係04年,有錯請指正 :77: )機甲界鐵之紋章
盒蛋。見到價錢唔太貴(唔好問小弟確實價格,只可以講遠低過海外賣家嘅四位數字天價好多),所以即刻 bid 咗番黎 :52:

廢話少講,去相!(因為冇時間拆其他,只係開咗鐵巨神同埋佢嘅大佬兼宿敵 -- 邪神兵

外盒:

一套7隻加埋「發掘時顏色」機甲獵兵:

邪神兵開封(邪神兵條尾係分散係其他款色盒中,原盒只有一個地基型嘅座,係預咗邪神兵冇尾果陣放上去做 display 嘅):

兩雄對壘(背景個膠袋係小弟呢排勁唔得閒嘅重要原因 :59: )

邪神兵。佢把大鐮刀因係年代久遠(?),所以已經被壓彎,小弟諗住遲吓有時間會用膠棒重新造過 :60: )

主角出場。佢係冇盾跟嘅(同原著 OVA 一樣),同樣把劍有少少彎曲,不過情況仍可接受(當戰損吧啦) :( :

要趕功課 :help: ,有時間繼續整堆其餘 6 隻鋪出黎 :he:

多謝大家收睇 :64:

灰色「出土古物版」機甲獵兵?

應該得彩色/發掘泥色2種咋wor

ps.你5xx bid :p

原帖由 神王 於 4/12/2009 21:14 發表
灰色「出土古物版」機甲獵兵?

應該得彩色/發掘泥色2種咋wor

yes (係小弟講得誇張咗少少 :64: )
精采 :71:
:77: :71:  Good stuff!  I also got a set of coloured one. :love:
鐵巨神係正,所以我就算已經有1 set都再散入多隻

(忽發狂想)查實有冇當日買咗超過一套嘅大大,會想過將佢改造成可動(小的諗最可行係山口式,不過我而家
一定唔會咁冒險 :56: )
喺米PVC类既软胶啊?弯咗果D,俾热水浸下,或者用风筒加热,然后拉翻直佢啦,等冷却咗,一般都无咩问题噶啦。
原帖由 魔道超斗神 於 4/12/2009 22:31 發表
喺米PVC类既软胶啊?弯咗果D,俾热水浸下,或者用风筒加热,然后拉翻直佢啦,等冷却咗,一般都无咩问题噶啦。

但係邪神兵把大鐮刀應該係 ABS 黎...
呢套真係正野尼,我果套由一出買入到宜家仲放左響書架上面:71:
我都買左大半年都未有地方安置佢地
點解無寄20周年校刊比我架?!
:handshake: :handshake:

本身己冇買玩具 十幾年:ar:
佢係我近十年第一套導我昇仙既玩具, 我多得佢吾少.....但真係好正.....:Q :Q
八年前 染佰元.....好痛.....:angry:
:71: :71: :71: :71: :71:
頭像被屏蔽
壽屋盒旦高峰之作 :$