Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: Vince

[PS3/Xbox360] Final Fantasy 13 最新宣傳影片

原帖由 side3net 於 1-12-2009 03:20 PM 發表

日本都有個CERO年齡制限LOGO係封面同側邊.
但係好明顯對我地呢D FANS黎講, 有呢個LOGO既先值錢, 哈哈..

好似BIO5咁, 我買左行貨限定版
雖則佢係雙封面..(我好賤格地將佢果個BIO封面變成正封面..哈哈..)
但 ...

封面黎講 ... 我 英日中 都接受到 wor ... 反而最近見到 "最平" 既 寒版 就真係 震晒 頂唔順 ... :69:

不過我打 RE5 係多過 BIO5 的 ... 所以, 我見到 RE5 ... 感覺係仲C服 ...
原帖由 Vince 於 1-12-2009 03:35 PM 發表

封面黎講 ... 我 英日中 都接受到 wor ... 反而最近見到 "最平" 既 寒版 就真係 震晒 頂唔順 ... :69:

不過我打 RE5 係多過 BIO5 的 ... 所以, 我見到 RE5 ... 感覺係仲C服 ...

可能由細玩到大, 好多先入為主既感覺, 又加上早年美版包裝上既artwork真係可以用嚇人黎形容..
美版以前果d game console包裝, 永遠都係"一家人杏家坐晒係處對住電視既, 再唔係就一定係部主機"是是正正"擺係盒面慌死你唔知果樣咁既.
反觀以前日版既包裝, 我覺得靚好多, 好似SFC, PS, PS2咁, 係完全好簡約既, 特別係PS2, 當年第一版本成個盒藍色真係得個PS2個LOGO係處..
美版包裝GAMES當年仲恐怖, 鬼佬可能真係咩都要"大件"既. 當年一張CD仲要擺落個"老錬咁大"既紙盒入邊都唔知做乜.
仲有就係果堆當年恐怖既ARTWORK....
不過今日鬼佬GAME包裝都靚左好多啦, 可惜我已經習慣左先入為主啦...