Toysdaily 玩具日報

[PS3/Xbox360] Final Fantasy 13 最新宣傳影片

原帖由 Vince 於 30-11-2009 14:24 發表

mirage兄 訂左 ?
未...

反正訂唔訂都要七到尾,我等現貨好過,我收日版,點都係貴
到時睇下邊到返得快d咪比錢囉 :34:
原帖由 mirage 於 30-11-2009 02:43 PM 發表
未...

反正訂唔訂都要七到尾,我等現貨好過,我收日版,點都係貴
到時睇下邊到返得快d咪比錢囉 :34:

七尾~~~:Q 呢個價真係趕客~~~:(
原帖由 黑色三連敗 於 30-11-2009 04:58 PM 發表

d d 幻覺 黎 ga ja ... 過一震就會回落 ... 下年3月 都有 xbox 版 la ... 隻 game d 人等都等左 3年 ... 等多 3 個月 都唔係 難 ...
原帖由 Vince 於 30-11-2009 05:43 PM 發表

d d 幻覺 黎 ga ja ... 過一震就會回落 ... 下年3月 都有 xbox 版 la ... 隻 game d 人等都等左 3年 ... 等多 3 個月 都唔係 難 ...

等埋d白米奇玩過先買~~~:p 不過又有ssf4,邊有時間玩咁多games~~~:time:
原帖由 黑色三連敗 於 30-11-2009 16:58 發表

隻game本身定價貴...冇計
原帖由 Vince 於 30-11-2009 17:43 發表

反過來說,不是所有人都有兩部主機呢...

像我只有ps3的, 360版再平都唔關我事啦...
我呢d人對ps好死忠架...:34:
xbox360版....對於果d要N咁多隻dvd既rpg完全無興趣, 我部xbox360得果20GB, 實際更加係得可用12GB, 家下剩返3GB, 你叫我install即係玩我姐..而且, install左我覺得都係要換碟既....

我都係想買日版, 但係, 我有個問題, 就係極之可能港版先對應香港psn, 我好驚日本連唔上港版server下載野, 我唔想又下下出去買point card............我真係考慮緊可能行日兩隻收晒返來....
360版不清楚,但ps3版說了不用安裝

下載那些估計會跟psn的帳號對應,初始決定是港服的話,連上的應該都是港服
其實一般來說日版跟港版的分別都是封面/底張紙...
原帖由 mirage 於 1-12-2009 10:30 AM 發表
360版不清楚,但ps3版說了不用安裝

下載那些估計會跟psn的帳號對應,初始決定是港服的話,連上的應該都是港服
其實一般來說日版跟港版的分別都是封面/底張紙...

但係, 就係因為果張封面, 封底, 兩者收藏度已經係天同地......
不過, 講開又講, FF好難炒, 因為出貨量太大..
原帖由 mirage 於 30-11-2009 06:01 PM 發表
隻game本身定價貴...冇計

可能se計過數~~~出貨量唔多唯有加番game價囉~~~:he:
原帖由 黑色三連敗 於 1-12-2009 12:27 PM 發表

可能se計過數~~~出貨量唔多唯有加番game價囉~~~:he:

GAME價無咩點貴, 稅別價係8800日元, 貴既應該係香港呢邊..
即係, 你代理入貨無理由會計八算囉.
原帖由 side3net 於 1-12-2009 12:04 發表
但係, 就係因為果張封面, 封底, 兩者收藏度已經係天同地......
不過, 講開又講, FF好難炒, 因為出貨量太大..
好單純咁個中文字同日文字就係關鍵
港版一陣好似台版咁有個年齡限制logo係封面,真係幾平都唔要啦
原帖由 side3net 於 1-12-2009 12:44 發表

GAME價無咩點貴, 稅別價係8800日元, 貴既應該係香港呢邊..
邊個叫我地同美元掛勾,佢跌到趴係到,我地就要捱貴円
原帖由 side3net 於 1-12-2009 12:44 PM 發表

明晒~~~~:(
原帖由 mirage 於 1-12-2009 12:51 PM 發表
好單純咁個中文字同日文字就係關鍵
港版一陣好似台版咁有個年齡限制logo係封面,真係幾平都唔要啦

日本都有個CERO年齡制限LOGO係封面同側邊.
但係好明顯對我地呢D FANS黎講, 有呢個LOGO既先值錢, 哈哈..

好似BIO5咁, 我買左行貨限定版
雖則佢係雙封面..(我好賤格地將佢果個BIO封面變成正封面..哈哈..)
但係一開隻GAME就睇見RE5三個大字, 我始終個心係戚住既....
但係我以前真係純買日版既, PS3岩岩出時, 我同相熟鋪頭攞貨, 主機雖然係行版, 但係我都將跟機既四隻GAMES其中兩隻轉做日版.
點知就出事啦, 其中一隻RESISTANCE 人類沒落之日用行機玩居然係上唔到網ONLINE既...